XS
SM
MD
LG

Preminuo Kiril Dojčinovski

Sa životne scene otišao je legendarni fudbaler Crvene zvezde Kirili Dojčinovski. Rođen je 17. oktobra 1943. godine u Skoplju, a fudbalsku karijeru započeo je u Vardaru. U crvenu zvezdu prelazi 1967. i njen dres nosio je do 1974.  godine. Za to vreme je odigrao 417 mečeva i postigao 11 golova. U crveno-belom dresu debitovao je 26. jula 1967. godine u prijateljskoj utakmici protiv beogradskog Železničara. Tokom boravka u Zvezdi uspeo je da osvoji četiri titule nacionalnog prvenstva, kao i dva Kupa.

Poslednju utakmicu u dresu Crvene zvezde je odigrao 14. maja 1974. godine, kada su crveno-beli odmerili snage sa Proleterom iz Zrenjanina u okviru nacionalnog šampionata. Prelazi u francuski Troa, a potom i u Pariz, gde je i završio fudbalsku karijeru. Za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije debitovao je 27. oktobra 1968. godine protiv Španije, a u dresu nacionalnog tima odigrao je ukupno šest utakmica.

– Pored velikih poteškoća koje je imao u životu, naš popularni Kira je bio uz Zvezdu kada god je to mogao, iako je bio u invalidskim kolicima. Družio se sa svojim veteranima, ali i pratio sve Zvezdine utakmice. Bio je uvek veseo i vedar i pravi domaćin, gde god u Makedoniji da se našla bilo koja selekcija našeg kluba. Time je svakodnevno dokazivao koliko voli Crvenu zvezdu i da će zauvek biti deo nje. FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodici Dojčinovski. Neka mu je večna slava – saopštilo je klub iz Ljutice Bogdana,a piše MaxBetsport