XS
SM
MD
LG

Gasi li se Feniks?

Na adresu našeg portala stiugao je dopis agencije Dagger Basket, koje objavljujemo u potpunosti,.a tiče se dugovanja banjalučkog Feniksa, prema agenciji i igračicama koje ova agencija zastupa:

Uprkos svim naporima i maksimalnom strpljenju, svim probijenim rokovima koje je klub sam odredio, prinuđeni smo da zbog ogromnog duga koji imaju prema igračicama Patriciji Buri i Milici Inđic, kao i prema agenciji Dagger Basket i našem pravnom timu, pristupimo sudskom procesu koji će dovesti do gašenja kluba OKK Feniks.

Reprogramirani dug sa prvobitnih 70.000 evra je 29.000 Evra i klub ima rok do ponedeljka da uplati celokupnu sumu inače neće moći da registruje igrače za sezonu 2022-23 kao ni da prijavi bilo koju selekciju za takmičenja lokalna ili međunarodna za pomenutu sezonu.

Pored svega navedenog, klub duguje WABA ligi 3500 evra koje mora platiti u toku naredne dve nedelje inače niti jedna mlađa selekcija neće moći da se takmiči u tom takmičenju.

Takođe, ako pored svega, klub registruje igračice ili prijavi neku od selekcija za takmičenje, slede im penali u visini od 40.000 evra. 

Pored toga, našem pravnom timu su se javile još neke igračice kojima klub duguje i procena je da u ovom trenutku klub duguje preko 50.000 evra.

Prinuđeni smo takođe da sudski gonimo g-dina Kosica kao odgovorno lice kluba.

U suštini, verujemo da klub neće moći da isplati dugovanje do predviđenog roka (koji su sami odredili) i da će klub u narednim nedeljama biti ugašen, stoji u dopisu agnecije.