XS
SM
MD
LG

Forenzika Sokolac najbolja u Istočnom Sarajevu

Forenzika Sokolac

Ekipa Forenzike Sokolac pobjednik je ovogodišnjeg, šestog po redu, 3x3 basket turnira u Istočnom Novom Sarajevu u organizaciji OKK Slavija 1996.

Forenzika Sokolac je u finalu turnira savladala domaću ekipu Istočno Novo Sarajevo 1 i tako osvojila prvo mjesto i nagradu od 2500 KM, dok je drugoplasiranoj ekipi pripalo 400 KM.

Predvođeni Nemanjom Stankovićem, srebrnim sa reprezentacijom Srbije na nedavno održanim Mediteranskim igrama, kao i Dejanom Kokorušem, Forenzika Sokolac je zasluženo stigla do prvog mjesta ostavivši dosta svježine za finale, za razliku od znantno iskusnije domaće ekipe sa braćom Ašanin, Dejanom Vučkovićem i Darkom Damjanovićem.

Prethodno su u polufinalu viđene velike borbe, tvrd basket u meču Istočnog Novog Sarajeva i 3x3 Dijane (18:17), a onda je Forenzika Sokolac sa 21:18 savladala 3x3 Trebinje, koji su odigrali također odličan turnir i malo je nedostajalo da to polufinale ode i na njihovu stranu.

Na turniru je danas nastupilo 10 ekipa, nažalost, tri ekipe su otkazale učešće u posljednji trenutak, uključujući i najbolju bh. ekipu Ecos Romari čiji je jedan igrač sinoć doživio povredu na drugom turniru i bili su primorani da otkažu dolazak. 

Istočno Novo Sarajevo