Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

 Malom radionicom crtanja murala zatvoreno treće izdanje   „Jahorina Open Space Hub"-a

                       
Juče, 31. avgusta, Malom radionicom crtanja murala, na Jahorini je zvanično završen tradicionalni umjetnički događaj pod nazivom „Jahorina Open Space Hub". Treće izdanje ove sedmodnevne savremene umjetničke manifestacije, koja je na olimpijskoj planini otpočela 23. avgusta, u 2022. godini okupilo je skoro 30 umjetnika ne samo različitog umjetničkog profila, no i starosne dobi, koji su pojedinim jahorinskim lokacijama dali poseban pečat.

Četiri cjeline koje je podrazumijevao program ovogodišnjeg „Jahorina Open Space Hub"-a ostavile su iza sebe nova, prekrasna umjetnička djela na više lokacija, nastala na impozantnoj Goloj Jahorini, dok je u subotu, 27. avgusta, u Olimpijskom baru na 1.879 metara nadmorske visine, održana završna Izložba polaznika „Jahorina Open Space Hub"- a. Na, sada već, tradicionalnoj Izložbi učešće je uzelo 12 izlagača, a ista je objedinila 19 magičnih umjetničkih radova koji su nastali iz planinske prirode na temu „Životinjski svijet Jahorine". Izložbenoj zabavi je prethodila konferencija za medije, koju su, takođe, tradicionalno, zajedno otvorili direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevanić, i predsjednik Ndzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Nedeljko Elek, dok su svi prisutni uživali uz spektar muzičkih žanrova gudačkog kvarteta „Duende". Eho kvartet „Duende" mlada je ekipa 4 brilijantne djevojke koje žive kroz muziku, a koje su, pored predivne atmosfere tokom završne Izložbe, kreirale nove Eho zvukove na Goloj Jahorini, pripremajući se za sve buduće, uspješne nastupe, od kojih ih jedan očekuje upravo na ovoj planini naredne godine.

"Istorijskim uspjesima svakodnevno dokazujemo da ljetna sezona na Jahorini može biti jednako uspješna kao zimska, a rekordni rezultati nisu izostali ni kada je riječ o broju fenomenalnih događaja koje organizujemo. Posebno mjesto u širokom spektru onih koje nudimo našim posjetiocima zauzima upravo „Jahorina Open Space Hub", koji je dobio konotaciju tradicionalnog događaja na Jahorini i koji organizujemo već treći put zaredom", tom prilikom istakao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, i dodao: "Sa velikim zadovoljstvom ugostili smo zavidan broj eminentnih umjetnika koji će svojim nevjerovatnom umijećem našoj planini dati neprikosnoven i jedinstven pečat. Prve dvije godine ovog događaja iza sebe ostavile su prekrasne radove i murale na ulazu u Jahorinu, na poznatim „osmicama", kao i prava remek-djela na zidovima tunela prema Rajskoj dolini, dok od ove godine možemo da uživamo u beskrajno lijepom planinskom pejzažu u prostorijama Olimpijskog bara, na vrhu Jahorine. Ipak, siguran sam da će četvrti „Jahorina Open Space Hub", biti još kvalitetniji."

Više o detaljima ovog magičnog umjetničkog događaja govorile su gospođica Marija Nišić, autor ideje za stvaranjem i realizacijom sada već trećeg po redu „Jahorina Open Space Hub"-a koja je ujedno i art menadžer Olimpijskog centra Jahorina, gospođica Marija Blagojević, umjetnik i učesnik ovogodišnjeg „Jahorina Open Space Hub"-a, kao i gospođica Mina Gospavić, takođe umjetnik i učesnik najznačajnijeg umjetničkog događaja na Jahorini.

Iako prvobitno planirana dva dana ranije, zbog kiše i nešto lošijih vremenskih uslova, posljednjeg dana događaja, 31. avgusta, održana je Mala radionica crtanja murala, tokom koje su kreativne ručice najmlađih i najslađih umjetnika ukrasile polaz staze Novak Đoković, i dale mu epitet beskrajno lijepog i šarmantnog. U Maloj radionici crtanja murala učestvovalo je čak 10 djece sa Pala, iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, i tom prilikom kreiran je prvi zajednički mural na ovim prostorima kroz dječiju radionicu, dok je njen najmlađi učesnik imao samo 3 godine. Ljubitelje umjetnosti na četvrtom izdanju jedinstvenog događaja „Jahorina Open Space Hub"-a u ljetnim mjesecima 2023. godine okupiće sjajne i nepresušne ideje organizatora i realizatora iz Olimpijskog centra Jahorina, i omogućiti beskrajno uživanje u većem broju umjetničkih segmenata na kojima će oni vrijedno raditi, ali i sve većem broju unikatnih umjetničkih radova kojima je tema upravo Jahorina, na sve impozantnijim završnim izložbama, koje broje sve veći broj posjetilaca.

Ostali fotosi:

Veliku podršku u realizaciji aktivnosti koje nije bilo moguće izvesti na otvorenom prostoru, usljed nešto lošijih vremenskih uslova, „Jahorina Open Space Hub" pronašao je u hotelu Vučko, koji je i ovogodišnje izdanje umjetničkog jahorinskog projekta sa zadovoljstvom podržao, a njegovim učesnicima omogućio sjajan smjestaj svih 7 dana događaja.