XS
SM
MD
LG

Martić zvanično igrač Istre 1961: Bez podrške porodice ne bi uspio

Foto: FK Istra 1961/facebook

Šesnaestogodišnji fudbaler Nemanja Martić iz Dervente ovog ljeta ozvaničio je saradnju sa ekipom Istra 1961 iz Pule, čiji prvi tima igra u Super sport NHL ligi (Prvi rang takmičenja u Hrvatskoj).

Nakon devet godina provedenih u omladinskim selekcijama derventskog Tekstilca ovaj mladi fudbaler koji je rođen u Beču, otisnuo se u grad u hrvatskom primorju i napravio veliki korak u svojoj karijeri.

„Imao sam sreću da je na jednoj utakmici u Derventi gdje je Tekstilac igrao sa Gračanicom, prisustvovao gospodin Dabić koji je primjetio moje igre i preporučio me sada već mom klubu Istri. Samo nekoliko dana nakon tog susreta, uslijedio je poziv na probu od sedam dana u Puli“, govori Martić, te dodaje da je nakon toga počeo sa jakim pripremama za onog što ga isčekuje.

„Do dana kada ću otići na probu punom parom sam se pripremao što sa ekipom, ali i individualno sam radio kros fit treninge snage i izdržljivosti sa derventskim kik-bokserom i trenerom Nikolom Đurićem. Moram odati posebnu zahvalnost Nikoli, koji je zaista dosta vremena i truda uložio da bi otišao što spremniji”, govori ovaj mladi fudbaler koji igra na poziciji defanzivnog veziste.

Foto: FK Istra 1961/facebook

U januaru je uslijedilo testiranje od sedam dana.

“Proveo sam sedam dana u Puli. Radio sam sa juniorskom ekipom, zatim sam imao i nekoliko testiranja, nakon čega mi je saopšteno da sam zadovoljio trenere u klubu i postigao dogovor”, kaže Martić.

Nije bilo lako i nije išlo sve po planu, a sve zbog složenosti oko papira za igrača koji nema ni 18 godina. Ipak, ne bi mogao da nije imao veliku podršku porodice.

Foto: FK Istra 1961/facebook

Kako kaže Nemanja, upornost majke Vedrane da napravi novi korak u karijeri bila je prevelika i uspio je končano ovog ljeta da se registruje i zaigra.

"Najveću podršku mi predstavlja uža porodica bez koje ništa ne bi bilo moguće. Jedan period sam živio sam, a da bi bilo moguće riješiti moje papire i napokon da zaigram majka se morala preseliti u Pulu, što je uradila u veoma kratkom periodu na čemu sam joj posebno zahvalan. To mi je samo jedan dodatni razlog da treniram još jače i da napredujem u svojoj karijeri”, govori ovaj mladi fudbaler iz BiH.

Mladi i ambiciozni fudbaler, koji je prošao nekoliko kampova reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, prezadovoljan je uslovima koje ima u novom klubu.

“Uslovi za rad su odlični. Tereni sa vještačkom podlogom su na visokm nivou. Sada sam u juniorskoj ekipi Istre, a sezonu smo otvorili remijem  protiv Gorice bez golova, a zatim smo savladali Osijek sa 2:1 i Dugopolje u gostima sa 5:3”, ističe Martić koji je u obje pobjede odigrao svih 90 minuta.

Foto: FK Istra 1961/facebook

Martića i Istru u 4. kolu očekuje susret portiv zagrebačkog Dinama na Maksimiru.