XS
SM
MD
LG

Sa Francuzima za četvrtfinale

Odavno, od 2014. Srbije nije bila u osmini finala nekog takmičenja. Uobičajeno prvi u grupi, imali bi tri dana odmora za susret sa navodno slabijim rivalom. Nije uvek to uspevalo, Španija u Gvandžuu i Budimpešti 2020, zatim Hrvatska u Budimpešti pre par meseci su stavili rampu. Srbija večeras u 20.30 traži priliku da uđe u četvrtfinale protiv Francuske koja je na pravom putu da postane ozbiljna reprezentacija.

Posle debakla u duelu sa Mađarima i buđenja protiv Slovenije, srpski tim je dobio vreme da se pripremi za ono što sledi, prvi duel u Splitu za koji ne postoji popravni. Francuska je bila sjajna protiv Grčke, odlična dve četvrtine sa Hrvatskom ali i tri četvrtine slaba sa Maltom.

- Vrhunska su ekipa, čine je nekoliko iskusnih igrača poput Marzukija, Krusile i talenata poput centra Vernua. Znaju šta hoće, napredovalu su u poslednjih nekoliko sezona. Pokazali su i ovde šta mogu i sigurno je da će za nas to biti izuzetno težak susret. Moramo da budemo strpljivi, jaki od početka. Verujem u ovaj tim - rekao je Viktor Rašović koji je igrao u francuskom prvenstvu pre dve godine.

Bez plasmana u osam najboljih na bilo kojem od tri velika takmičenja Francuzi sigurno misle da preko ranjene Srbije mogu i do najvećeg uspeha u ovom veku ali i do svetskog prvenstva u Fukuoki. Biće to i za njih veliki pritisak.

- Samo da ne bude oscilacija jer ako tako krenemo predstavljamo sebi najvećeg neprijatelja. Nismo zaboravili da igramo. Sve je u glavi. Ako bude spremna da od početka radi kako treba možemo da pobedimo. Imaju odlične pojedince, sve su bolji, sa Holandijom se približavaju elitnom delu. Nedavno smo ih pobedili u Beogradu ali taj turnir zaista ništa nije pokazao što može ovde da se primeni - dodao je Strahinja Rašović.

Kapiten Sava Ranđelović će sutra odigrati 199. utakmicu u reprezentaciji. Kao kapiten ima šta da kaže:

- Vera u sebe do poslednjeg momenta. Čak i ako ne krene kako treba nema posustajanja. Igramo do kraja najbolje što možemo. Digli smo glavu posle Mađara, znamo koliko vredimo i šta možemo. Ta atmosfera može da nam donese uspeh i verujte neće biti odstupanja. To i jeste meč za jake karaktere.

Đorđe Vučinić ceni Francuze:

- Ozbiljna ekipa, videli smo to u Splitu. Važno je da početak bude dobar, siguran, da mirno gradimo igru. Biće neizvesno nema dileme. Idemo korak po korak i verujem u uspeh.

Ukoliko Srbija pobedi u četvrtfinalu je rival Italija. Ali treba da se sačeka. Francuska nije ono što je bila, daleko je bolja, opasnija i razigranija. Treba da se Srbija spremi na najveći napor.