XS
SM
MD
LG

Poruke života iz Banjaluke

Prošla su već tri dana, a još uvek se u Banjaluci i Republici Srpskoj priča o slavljeničkoj Akademiji u povodu proslave 30. rođendana Fudbalskog saveza Republike Srpske koja je održana u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Slika i poruke koje su poslane u svet nisu ostavile nikog ravnodušnim pogotovo ne dijasporu koja je imala priliku da putem prenosa na Radio-televiziji Republike Srpske vidi slavljenički dan fudbala Republike Srpske. Pokazale su život i ljubav!
-Uvek kada dođem u Banjaluku iz nje odem s velikim oduševljenjem. Tako je i za “Dan fudbala Republike Srpske” koji Savez organizuje zajedno sa Sportskim žurnalom, a svečana Akademija FSRS je bila na veličanstvenom nivou, zaista u rođendanskom dekoru. Fudbal u BiH ima komplikovanu sudbinu, ali je sve to toliko jednostavno, samo je potrebna dobra volja i razumevanje. Fudbalskom savezu Republike Srpske i Republici Srpskoj čestitam od srca 30. rođendan – istakao je Josip Bevanda iz Širokog Brijega, nekadašnji član Ozvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.
Bevanda je bio oduševljen i selektor nacionalnog tima Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem.
-Bio je veliki fudbaler, a pokazuje i da je veliki čovek. Fotografisali smo se za uspomenu i Srbiji želim sve najbolje na Svetskom prvenstvu u Kataru – dodao je Bevanda.
Selektor Dragan Stojković je bio susretljiv, ko god ga je zamolio za fotografiju i autogram izašao mu je u susret.
-Piksi je svetska zvezda, a tako normalan i jednostavan. Vidi se na njemu da voli ljude i da mu je fudbal život – nadovezao se Renato Buhić fudbalski radnik iz Mostara i delegat na premijerligaškim utakmicama u BiH.
Fudbalski savez Republike Srpske je prvoosnovani strukovni sportski savez najmlađe srpske zemlje i bio je pokretač svih aktivnosti te teške 1992. godine, kada je 5. septembra osnovan Savez i bio preteča organizacije i sabiranja i ostalih sportova. U prepunoj dvorani Narodnog pozorišta Republike Srpske obeležen je jubilej o kojem će se još dugo pričati, a rođendanska dešavanja prepričavati.
-Bilo je fantastično videti prepunu dvoranu, fudbal je još jednom pokazao moć i opravdao naziv rođendanske Akademije - “Fudbal je život!” Zaista je tako, od 1992. godine sve do danas. Jer ovo sve može samo da napravi i uradi fudbal! Ponosan sam i velika mi je čast što sa 25 godina bio na jednoj od najodgovornijih funkcija u Savezu i što sam posle toliko godina video nekadašnje saradnike, prijatelje, ljude s kojima smo gradili ovu porodičnu priču – rekao je Rodoljub Petković, a onda dodao:
-Fudbalski savez Republike Srpske uvek je imao prijatelje širom regiona, ali i sveta. Oni su i dalje uz nas s vi vrlo dobro znamo ko je uvek bio na strani Republike Srpske i našeg Saveza.
Iza Fudbalskog saveza Republike Srpske je prvih 30 godina, a kako reče današnji predsednik ove organizacije Vico Zeljković – ispred nas je beskonačnost i večnost.

 

 

Patrijarh Pavle za sreću

Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije sa predsednikom Miloradom Arlovom poklonio je Draganu Piksiju Stojkoviću bistu Patrijatha Pavla da ga, zajedno sa orlovima, prati Božji blagoslov i promisao na Mondijalu u Kataru.
-Dragan Stojković je za mene ali i mnoge druge, naš najbolji fudbaler svih vremena. Bio je sjajan kao igrač, odličan je kao čovek, a umešan i znalac kao selektor. Nadam se da će mu Patrijarh Pavle dati veliku snagu iu dovesti ga do ostvarenja naših snova – rekao je Milorad Arlov, humanitarac iz Banjaluke.
Sportsi žurnal