XS
SM
MD
LG

Daro, opet si pobedila!

Dejan Todorić, Biljana Čekić i Tomo Marić

Vanserijski talentovana glumica Biljana Čekić iz Kozarske Dubice, još uvek devojčica, znana i već postala slavna kao “Dara iz Jasenovca” bila je, uz Milorada Dodika srpskog člana Predsedništva i Dragana Stojkovića, selektora reprezentacije Srbije, centralni lik svečarske Akademije Fudbalskog saveza Republike Srpske u povodu 30 godina njegovog trajanja.

 


Kad je sa starijim kolegom Goranom Jokićem, inače nekadašnjim juniorom banjalučkog Borca, fudbalskom nadom kod trenera Zorana Smileskog, sjajno odigrala “komad” napisan specijalno za ovu priliku, frenetičan aplauz odjeknuo je dvoranom Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.
Posle svečanosti Biljana se osamila u onoj vrevi i gužvi, javili su to novinaru Tomi Mariću koji je brzo stigao do naše “Dare”:
-Anđela, što si tužna? 
Bilja je gotovo procedila:
-Nisam se slikala sa Piksijem.
...A  Piksi je već uveliko putovao ka Beogradu.
Marić ga je istog časa pozvao telefonom i objasnio mu zašto je i zbog čega, i pored glumačkog trijumfa na svečanoj Akademiji, Biljana Čekić tužna i razočarana, selektor Stojković je gotovo uskliknuo:
-Tomo, reci joj, i obećaj u moje ime, da će biti gost reprezentacije Srbije, na utakmici na Marakani, kada ću zajedno s njom, a i svi reprezentativci, izaći na centar i svi ćemo se pokloniti gledalištu u “Darino” ime. Ne znam da me je skoro nešto u životu oduševilo kao njena predstava, a tako je drago i čedno stvorenje da je čovek poželi kao svoje dete. Siguran sam da će napraviti veliku glumačaku karijeru, a na moju podršku uvek će moći da računa.
Za trenutak je zastao, a potom rekao:
-Izvini joj se do neba što se nismo zajedno fotografisali, to je greška moja i tvoja Tomo, ali ćemo je ispraviti na najbolji mogući način. 
Zatim će mu Tomo Marić reći da je “Dara” veliki navijač Crvene zvezde, a Piski je odgovorio:
-Samo takvi vanserijski daroviti i mladi ljudi, baš kao što je ona, svugde i uvek su navijači Zvezde. Raduje me i ta činjenica. Pozdravi je i poljubi je u moje ime deset puta, radujem se bezgranično što ćemo se uskoro videti u Beogradu i što će ona biti lično moj gost, pa onda reprezentacije Srbije i svih nas. 
Kad je telefonski razgovor završen, a toliko su bučno govorili i Tomo i Piksi, da su čuli svi u holu Narodnog pozorišta Republike Srpske, onda ju je Tomo, kao rođeno dete, zagrlio i poljubio u kosu:
-Daro, Biljo moja, vidiš da si i sada pobedila!
Celi razgovor slušao je, i svedočio mu, Dejan Todorić, administrativac Fudbalskog saveza Republike Srpske.
Lepota mladosti je baš u tome što se u životu sudaraju i stvarnost i iluzija i tako stvaraju nadmoć nad stvarnošću i svakodnevnim životom.

 

Radovan i Biljana Čekić ispred Marakane

Poseta Marakani

Pre mesec ipo dana Žurnal je ekskluzivno objavio da “Dara iz Jasenovca” navija za Crvenu zvezdu i Srbiju.
Biljana Čekić ili “Dara iz Jasenovca” boravila je u nedelju u Beogradu što je iskoristila da se fotografiše u društvu oca Radovana ispred stadiona “Rajko Mitić”, popularne Marakane. Zbog porodičnih i obaveza u školi nije mogla da gleda utakmicu protiv Napretka iz Kruševca, ali je svom voljenom klubu poželela pobedu i odbranu titule.
-Zvezdu i Srbiju nosim u srcu – kratko je istakla Biljana Čekić.

Sportski žurnal