Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Obudovljanke na novom početku

Crvena zvijezda, Obudovac

Nakon prošlogodišnjeg nastupa u Premijer ligi i ispadanja, iako su igrale neizvjesnu završnicu, ove godine "Zvjezdašice" iz Obudovca nastupaju u Prvoj ligi Republiku Srpske.

Kompletna prva postava je napustila klub nakon ispadanja iz elitnog takmičenja, a klub je okupio perspektivne kadetkinje i juniorke, koje su u nastupima u mlađim kategorijama pokazale da imaju potencijala.

Petnaestak mlađanih igračica predvođenih kapitenom Anđelom Tomašević, trenira od početka avgusta i nestrpljivo čeka početak lige.

Šef struke, Milenko Perušinović i pomoćnici Dušan Mišikić i Ratko Rale Simić u takmičarskoj sezoni 2022/23 u rosteru imaće sledeće snage:

Tehničar: Anđelina Nikolić
Primači saervisa: Anđela Tomašević, Jelena Perić i Ružica Pajić
Korektori: Milica Đorđić i Danijela Ivković
Srednji blokeri: Đurđina Gojković, Milana Zoranović, Katarina Đurkanović i Petra Nikolić
Libera: Marijana Teodorović, Nada Lazarević i Ana Živković


"Period stabilizacije kluba je pred nama i to je faza kroz koju moramo proći, a djevojke vrijedno treniraju, pa je zadovoljstvo svih nas u klubu još veće. Liga nam je nepoznanica, ali smo svjesni da je zadržala kvalitet iz prethodnih godina, a centri kao što su: Trebinje, Bijeljina, Banjaluka, Nevesinje, Zvornik.... su garant kvalitetnih utakmica. Sezonu otvaramo u subotu sa ekipom Maglićem iz Foče, koja je kao i mi mijenjala sastav, tako da na terenu očekujemo mlade sastave i kvalitetnu odbojku. Pozivamo publiku da bude vjetar u leđa našoj mladosti, a mi obećavamo da ćemo im se dobrom igrom odužiti" rekao je strateg Obudovljanki Milenko Perušinović.


Maglić : Bratunac
Crvena zvijezda : Ljubinje Bankom
Inova : Slavija
Velež : Libero
Drina : Radnik
Glasinac : ŽOK Leotar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Inova 9 9 0 26
2 Radnik 9 7 2 20
3 Libero 9 7 2 17
4 Drina 9 6 3 17
5 Crvena zvijezda 9 4 5 15
6 Slavija 9 4 5 13
7 Glasinac 9 4 5 12
8 Velež 9 4 5 10
9 ŽOK Leotar 9 4 5 10
10 Bratunac 9 2 7 8
11 Maglić 9 2 7 8
12 Ljubinje Bankom 9 1 8 6