XS
SM
MD
LG

Trayal odoleo kraj "studenjaka"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Gosti iz Kruševca su ušli otvoreno u susret, spremni na nadigravanje. U 10. minutu su stvorili lepu priliku, Mijailović je centrirao, a Radivojević šutirao glavom sa 5-6 metara, na njegovu žalost nije bio najprecizniji, lopta je okrznula stativu i završila u gol autu. Ponovo je Radivojević u prilici, ovog puta 4. minuta kasnije ne koristi grešku Slađana Rakića u odbrani domaćih i sa 10 metara iskosa pogađa samo spoljni deo mreže.

Domaći su prvi put pripretili u 29. minutu, Kojić je tukao sa preko 25 metara, Jordanov se ispružio koliko je dug i vrhovima prstiju loptu izbio u korner. To je ujedno bilo sve od današnjih aktera u prvom, fudbalski siromašnom, prvom poluvremenu. 

Furiozno su krenuli u nastavku "Majstori", rezervista Veličković je lepo prodro po boku i centrirao, Ahmetović je na 7-8 metara od gola loše prihvatio loptu, a potom još slabije šutirao visoko iznad gola. Posle još jednog prodora i ubacivanja Veličkovića, domaći ćerdaju još jednu priliku, ovog puta gol gostiju je prebacio Stoisavljević sa desetak metara.

Igrao se 57. minut kad je Obradović u srcu protivničkog šesnaesterca prihvatio dubinsku loptu, izdržao duel sa halfom gostiju Petrovićem, a onda na iznenađenje prisutnih šutirao kolenom pokraj gola. Nedugo zatim ni Đokić sa 6 metara, posle šuta glavom, ne uspeva da savlada Jordanova, gol gostiju u tim trenucima visi u vazduhu.

Kruševljani su se zadnjih 20 minuta malo oslobodili pritiska, protivničke napadače drže na pristojnom rastojanju od svog gola. Kiks su napravili u 82. minutu ostavivši Ahmetovića samog na 8-9 metara, posle udarca iz ugla, ali lopta je nakon njegovog volej udarca završila par centimetara preko prečke. 

Bodom na današnjem susretu gosti mogu biti zadovoljniji, dok domaćim igračima preostaje da u narednim utakmicama podese nišanske sprave. Već u sredu na programu je vanredno 11. kolo, Novobeograđani idu na Ub u goste Jedinstvu, dok "Gumari" na stadionu "Mladost" dočekuju Inđiju.

RADNIČKI (NB) - TRAYAL 0:0

STADION: FK Radnički. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Miletić Miroslav. POM.SUDIJE: Vladić Aleksandar i Rađen Predrag. ŽUTI KARTONI: Kojić, N.Rakić i Ristić (Radnički NB), Mijailović i Pavlović (Trajal).

RADNIČKI (NB): Lazarević, S.Rakić, Trajković, N.Rakić, Stanković, Smiljanić (Veličković), Ahmetović (Jevremović), Obradović (Ristić), Nuredini (Stoisavljević), Kojić (Đokić), Melentijević.

TRAYAL: Jordanov, Golubović, Radivojević (Savić), Fratrović (Milisavljević), Stojanović (Matejević), Krstić, Mijailović, D.Punoševac, Petrović, Sredojević, Pavlović.