XS
SM
MD
LG

Mitrović izrešetao Šveđane

Aleksandar Mitrović

Odlično izdanje Orlova i važna pobeda protiv Švedske u Ligi B nacija – 4:1 (2:1). U veoma lepom ambijentu, pred blizu 20 hiljada osnovaca koji su došli u prestonicu iz svih krajeva Srbije (zbog kazne UEFA samo deci do 14 godina bilo dozvoljeno prisustvo), Srbija je golovima Aleksandra Mitrovića (tri) i Saše Lukića savladala Švedsku drugi put, posle pobede u Stokholmu (1:0) i sada odlazi u Oslo gde je očekuje duel sa Norveškom, meč koji će odlučiti o pobedniku grupe i putniku u elitno A društvo Lige nacija.

Izabranci selektora Dragana Stojkovića dominirali su od prvog minuta meča, stvorili su veliki broj prilika, ali kako to već fudbal zna da režira, gosti su iz prve prilike došli u vođstvo. Stvari su brzo došle na mesto zahvaljujući večeras najboljem pojedincu meča, Aleksandru Mitroviću koji je najpre iskoristio dobar centaršut Živkovića, a u sam smiraj prvog poluvremena i centaršut Tadića. Oba puta glavom, lako, ubedljivo, spretno, moćno. U nastavku ponovo inicijativa Orlova, a svoj treći gol na meču Aleksandar Mitrović je postigao posle sjajnog proigravanja Vlahovića. I da sve bude za nezaborav, potrudio se Saša Lukić, koji je postigao svoj prvi gol u dresu najdražih boja, gol koji spada u remek dela.

Srbija odlazi u Oslo gde je 27. septembra očekuje poslednji meč u grupi. Za prvo mesto i selidbu u A grupu neophodna je pobeda.

STRELCI: 0:1 Klason 15, 1:1 A.Mitrović 18, 2:1 A.Mitrović 45+1, 3:1 A.Mitrović 50, 4:1 Lukić 70.  Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska).

SRBIJA: V. Milinković Savić, Mašović, S. Mitrović, Babić, Živković (od 46. Lazović), Lukić, S. Milinković Savić, Kostić (84.Ilić), Tadić (84. S.Mitrović mlađi), Vlahović (90. Jović), A. Mitrović (72. Račić).

ŠVEDSKA: Olsen, Sundgren, Hin, Lindelef, Klason (od 64. Elanga), Svamberg, Kajuste (od 46. Olson), Augustinson, Kuluševski (84. Išak), Gekereš (od 64. Kvaison), Forsberg (74. Kalstrem).