XS
SM
MD
LG

“Fudbal je život” oduševio i Evropu

Detalj sa Akademije FSRS

Odjek svečane Akademije Fudbalskog saveza Republike Srpske “Fudbal je život” razlio se ovim dijelom Evrope, uz ocjenu da je riječ o prvorazrednom sportskom, filmskom, pozorišnom i kulturnom događaju.

 


Centralne ličnosti bili su selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je u Narodonom pozorištu u Banjaluci, gotovo uz ovacije, primio Bronzanu statuu Patrijarha Pavla i zahvalnicu Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije, koji su mu uručili srpski član Predsjedništva Milorad Dodik i predsjednik Odbora Milorad Arlov.
Ništa manje oduševljenje kod svih prisutnih izazvao je “komad” koji su izveli glumci Biljana Čekić i Goran Jokić, junaci filma “Dara iz Jasenovca”. 
Sve to zajedno dalo je i treću dimenziju veličanstvenoj svečanosti koja je odraz života i rada prvoosnovanog strukovnog sportskog Saveza Republike Srpske. 
Scenarista ove svetkovine bio je novinar Sportskog žurnala Slavko Basara uz podršku i saradnju sa Tomom Marićem, kolumnistom našeg sajta, čuvenim novinarom i piscem.
O tom događaju brojni uticajni mediji su izvještavali uz izuzetno pozitivne komentare, što predstavlja veliko priznanje i Republici Srpskoj.