XS
SM
MD
LG

  Klub dizača tegova Bosna Sarajevo i dalje bez premca, osvojili 15 zlatnih medalja

U organizaciji Kluba dizača tegova Bosna Sarajevo u sarajevskoj Zetri održano je Državno prvenstva za pionire, kadete, junior, mlađe seniore i veterane. Kao i proteklih desetak godina KDT Bosna Sarajevo predvođene trenerom Namikom Omerovićem koji je i selektor reprzentacije BiH i dalje je neprikosnovena u Bosni i Hercegovini.

Pioniri ,  Vahid Begić, zlato, Dunja Karaibrahimović, zlato, U – 15 , Isa Karaibrahimović, zlato, Harun Karaibrahimović, zlato, Belmin Kalača, zlato . U – 17 Isa Karaibrahimović, zlato, Harun Karaibrahimović, zlato, Edin Kalača, zlato, Nejla Kalača, zlato, Timur Nući, srebro. U – 20 , Harun Karaibrahimović, bronza, Edin Kalača, zlato, Belmin Kalača, srebro, Nejla Kalača, zlato, Amar Pašić, zlato. U – 23, Amar Pašić, zlato, Edin Kalača, zlato, Nejla Kalača, zlato.

Amar Pašić je proglašen za najuspješnijeg učesnika na Državom prvenstvu sa tri oborena državna rekorda, u trzaju  99 kg.115 kg i u biatlonu 214 kg u kategoriji do 67 kg.

Takmičari i takmičarke Kluba dizača tegova Bosna Sarajevo su osvojili 15 zlatnih medalja, dvije srebrene i dvije bronzane medalje.

„Sve čestitke mojim takmičarima na zalaganju  i na ostvarenim rezultatima“ bio je kratak trener KDT Bosne Namik Omerović.