Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Košarka na čekanju, odložena Skupština KS BiH

Skupština Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koja je bila planirana da se održi 1. oktobra neće biti održana.

Na zahtjev Košarkaškog saveza Republike Srpske Skupština je trebala da se održi, kako bi bili izabrani novi članovi Upravnog odbora KS BiH, da bi to tijelo moglo da donese odluke vezane za start novog košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Za sada, neke najave su da će Skupština biti pomjerana za dvije sedmice, što znači da će i prvenstvo kasniti minimalno dvije sedmice, a možda i više od toga. Planirano je da prvenstvo BiH krene 8. oktobra, međutim od toga sada definitivno nema ništa i vidjećemo kada će se košarkaška lopta podbaciti na terenima širom Bosne i Hercegovine.

Mnoga pitanja ovo vuče sa sobom, šta će biti i sa entitetskim ligama, jer neke ekipe čekaju da popune mjesto u prvenstvu Bosne i Hercegovine, nakon odustajanja drugih ekipa koje su trebale da igraju ove sezone prvenstvo BiH. To se prije svega odnosi na Slaviju, koja je aplicirala za nastup u prvenstvu BiH, ali i na sarajevsku Bosnu koja čeka rasplet situacije i gleda da za "zelenim stolom" ostane u elitnom rangu i ove sezone. U međuvremenu, do tada bi trebale krenuti i entitetski, plan je barem, ali nakon svega, ostaje pitanje šta dalje.


Promo : Posušje
Sloboda : Mladost
Bosna Royal : Široki
Leotar : Spars Realway
Slavija : Budućnost BN
Zrinjski : Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Široki 4 4 0 8
2 Borac 4 4 0 8
3 Budućnost BN 4 3 1 7
4 Slavija 4 3 1 7
5 Spars Realway 4 2 2 6
6 Bosna Royal 4 2 2 6
7 Leotar 4 2 2 6
8 Sloboda 4 1 3 5
9 Posušje 4 1 3 5
10 Mladost 4 1 3 5
11 Promo 4 1 3 5
12 Zrinjski 4 0 4 4