XS
SM
MD
LG

Marković o napadima na Zeljkovića: Medijska hajka protiv fudbala

Dušan Marković, potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske

Niko nikom nema pravo da prijeti likvidacijom

Medijska hajka koja je prethodnih dana podignuta protiv Vice Zeljkovića, predsjednika fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH s primjesama huškačke retorike ima za cilj da destabilizuje pozitivnu atmosferu i pobjednički duh koji se osjeća i vidi na svakom koraku i u fudbalu i u Republici Srpskoj, pa i u BiH.
 


Očigledno, uspjeh se nikome ne prašta, tako ni čovjeku koji je za kratko vrijeme pokrenuo i realizovano niz značajnih projekata za progres fudbala, a koji se ogledaju u finansijskoj i pomoći klubovima u dodjeli lopti i sportske opreme, izgradnji i poboljšanju infrastrukturnih uslova, oporavku takmičarskog sektora, obezbjeđivanju generalnog sponzora Prve lige, ali i entitetskog i saveza BiH… 

-U vremenu kada su mnoge novinarske norme poremećene, imam apsolutno pravo na takav način da govorim jer sam se i sam nekada bavio ovom profesijom, u trenutku pozitivne priče i atmosfere u našem fudbalu svjedoci smo orkestrirane hajke od pojedinih portala i novinara koji sve ono što zasija žele da pospu rđom i ugase. Na udaru se našao čovjek koji je neviđenom energijom i ljubavlju prema fudbalu donio mnogo toga pozitivnog u ovu oblast ljudskog stvaralaštva – počeo je priču Dušan Marković, prvi potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

On ističe da su u Savezu dobro poznati oni koji “crvaju atmosferu” sa određenim ciljevima i interesima.

-Postoje određeni interesni krugovi kojima ovakvo pozitivno stanje u Fudbalskom savezu Republike Srpske ne odgovara. Mnogo je zlobe, pakosti, licemjerstva, zavidnosti… ali ovakve stvari će nas sve zajedno ojačati i ujediniti, predsjednik Zeljković ima apsolutnu podršku od mene lično, kao saradnika, ali i mog Područnog saveza Bijeljina iz kojeg dolazim – rekao je Marković.

Na pitanje da li je upoznat da Vico Zeljković ima ozbiljne prijetnje iz inostranstva, ali i BiH, od lica koja su ranije poznata bezbjednosnim agencijama po izvršenju krivičnih djela sa podignutim optužnicama, potpredsjednik FSRS Dušan Marković je odgovorio:

-To su neshvatljive stvari. Niko nikom nema pravo da ugrožava život, ma kakav god “debeo” razlog navodio na to. Izgleda da je grijeh predsjednika Zeljkovića jedino taj što se maksimalno posvetio napretku fudbala, njegovom ozdravljenju, poboljšanju uslova i poveo Savez uzlaznom putanjom, što se posebno vidi u godini jubileja kada slavimo 30. rođendan. Određeni interni krugovi i kolektiviteti raznih interesa žele da preko noći sve sruše i ojade, što samo govori o njima, njihovim nečasnim rabotama, namjerama i pokušajima da se sve destabilizuje. A svi vrlo dobro znamo da je Fudbalski savez Republike Srpske jedan od naših najjačih stubova nosača izvornosti i autonomnosti. Prijetnje koje je dobio predsjednik Zeljković su prijetnje i našem Savezu, ali i svima nama koji smo u njemu.

 

Podjela lopti u PFS Banjaluka


Marković dalje ističe da je napad na predsjednika Vicu Zeljkovića ustvari i napad na Fudbalski savez Republike Srpske…

-Od početka mandata predsjednika Zeljkovića određeni krugovi su se trudili da prikažu stanje onakvim kako zaista nije, ali to je jedna dobro uhodana “mašinerija” koja je dobila zadatke i radi po nalogu. Pojedini mediji su tu samo eksponenti onih koji bi da naprave haos jer se u njemu najbolje snalaze. Ovo je napad i na Savez koji je preživio 30 turbulentnih i izazovnih godina, prošao mnoga iskušenja i ostao i opstao u najtežim i najkomplikovanijim vremenima – objasnio je Marković.

Dušan Marković potpredsjednik FS Republike Srpske je na kraju rekao i ovo:

-U ovakvim situacijama treba da pokažemo kolektivnu snagu, da smo tim i da napad na svakog pojedinca među nama ustvari doživljavamo kao napad na samog sebe. Uprkos svim nedaćama i “montiranjima” vjerujem da će na kraju fudbal pobijediti sve ove ružne stvari i da ćemo biti ponosni na sve ono što smo do sada uradili, ali i što planiramo da uradimo. Predsjednik Zeljković, zajedno sa svima nama, samo treba da istraje čvrsto na putu kojim smo krenuli poveli fudbal i Savez ka ozdravljenju i ljepšoj budućnosti.