XS
SM
MD
LG

Kršić: Hajka na Vicu Zeljkovića traje u kontinuitetu već duži vremenski period

Foto/ Sport i mladi - Rade Šešlak

Predsjednik PFS Doboj i prvi čovjek dobojske Sloge Meridian, Miroslav Kršić, oglasio se povodom napada na Vicu Zeljkovića i stao u odbranu prvog čovjeka FSRS i N/FS BiH.

Saopštenje Miroslava Kršića prenosimo u cijelosti:

- Protiv gospodina Vice Zeljkovića, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, traje očigledno pripremljena medijska hajka od onih kojima ne odgovaraju odlični rezultati koje gospodin Zeljković ostvaruje, kako na čelu Fudbalskog saveza Republike Srpske, tako i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ova hajka u kontinuitetu traje već duži vremenski period. Što je najgore za posljedicu ima ozbiljne prijetnje po život, upućene gospodinu Zeljkoviću i njegovoj porodici. 
Poslednjih nekoliko dana, ove negativne aktivnosti prema predsjedniku saveza su pojačane, a smatram da je to ujedno i hajka na institucije koje on predstavlja, posebno na Fudbalski savez Republike Srpske.

Očigledno postoje oni kojima ne odgovaraju veliki rezultati u radu predsjednika Vice Zeljkovića i Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

U 30.godina postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, tek po dolasku gospodina  Zeljkovića na mjesto predsjednika, počelo se ulagati u infrastrukturu i stvaranje ambijenta  neophodnog za fudbal na visokom nivou.
Od infrastrukturnih projekata bih izdvojio izgradnju fudbalskih terena sa vještačkim podlogom u Republici Srpskoj i hibridnom podlogom za premijerligaše. Pokretanje i realizacija ovako velikih projekata počela je zahvaljujući Vici Zeljkoviću. Do njegovog dolaska, niko nije ni pomišljao da se upusti u ovako velike stvari za fudbal na ovim prostorima.
Osim izgradnje infrastrukture, postoji niz pogodnosti koje klubovi ostvaruju, ponovo zahvaljujući predsjedniku Zeljkoviću i Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Republike Srpske u ovom sazivu.

Tako je klubovima obezbijeđena pomoć za plaćanje 50% troškova kotizacije i službenih lica, što su veoma velika sredstva. Ovi što napadaju, nisu ni svjesni koliko je to mnogo novca na godišnjem nivou. Kao i za velike infrastrukturne projekte, prije gospodina Zeljkovića niko nije ni imao takvu ideju, a kamoli da je realizuje kao što to on čini.
Takođe, mnogim klubovima se pomoglo u nabavci sportske opreme, lopti i još mnogo, mnogo toga...da ne nabrajam dalje.

Zbog svega navedenog, Područni fudbalski savez Doboj, zajedno sa mnom koji obnašam funkciju predsjednika ovog područnog saveza,  osuđuje sve negativne aktivnosti koje se provode protiv gospodina Zeljkovića i Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

Posebno osuđujemo konstruisanu medijsku hajku koja za posljedicu ima prijetnje po život gospodina Zeljkovića i njegove porodice, a predsjedniku našeg saveza, gospodinu Zeljkoviću, dajemo svu moguću podršku u rješavanju ovih problema i realizaciji projekata koji će još više unaprijediti fudbal Republike Srpske, poručuje Miroslav Kršić, predsjednik FK Sloga Meridian i predsjednik Područnog fudbalskog saveza Doboj


Sarajevo 2 : 4 Igman
Posušje 2 : 1 Velež
Sloboda 1 : 2 Željezničar
Sloga Meridian 2 : 1 Borac
Leotar 2 : 1 Široki Brijeg
Tuzla City 3 : 0 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 25 3 5 78
2 Borac 33 18 4 11 58
3 Željezničar 33 15 8 10 53
4 Sarajevo 33 15 7 11 52
5 Široki Brijeg 33 13 9 11 48
6 Velež 33 11 12 10 45
7 Tuzla City 33 10 7 16 37
8 Igman 33 9 10 14 37
9 Sloga Meridian 33 10 7 16 37
10 Posušje 33 10 7 16 37
11 Leotar 33 9 7 17 34
12 Sloboda 33 7 11 15 32