XS
SM
MD
LG

Klubovima isplaćena sva sredstva za sezonu 2021/22.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković održao je sastanak s predsjednicima sedam područnih saveza i razgovarao o sprovedenim, ali i projektima koji očekuju Savez i područja u narednom periodu. 

 


Tom prilikom predsjednik Zeljković je upoznao čelnike područnih saveza o izmirenju finansijskih obaveza prema klubovima u iznosu od 50 odsto plaćenih kotizacija i troškova službenih lica.

Kompletan budžet Saveza do dolaska predsjednika Zeljkovića iznosio je oko 750.000 maraka na godišnjem nivou. Sam projekat pomoći klubovima je vrijedan oko 900.000 maraka i to je dodatno obezbjeđen novac od aktuelnog rukovodstva Saveza. Na taj način godišnji budžet Fudbalskog saveza Republike Srpske je više nego udvostručen.

-S ponosom možemo da kažemo da smo, nakon određenih problema tehničke prirode, “očistili” sve ono što smo dugovali klubovima na ime plaćanja 50 odsto kotizacija i troškova službenih lica za sezonu 2021/22. Odluka o ovom projektu “Klubovi na prvom mjestu” koji sam pokrenuo zajedno sa saradnicima je još na snazi i za sezonu 2022/23. Do sada klubovi nisu imali ovakav vid pomoći u prethodnih 28 godina života i rada Saveza, a kada znaju da je odluka aktualna i dalje onda novac, koji je u današnje vrijeme teško obezbijediti, pogotovo poslije pandemije koronavirusa koja je poremetila sve tržišne vrijednosti, mogu strpljivo da očekuju. Svaka nada i očekivanje su sama pozitivnija stvar nego kada znate da nećete dobiti ništa. Odmah nakon isplate minule sezone krenuli smo u projekat obezbjeđivanja sredstava za tekuću sezonu – istakao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

On je upoznao i predsjednike područnih saveza o dinamici izgradnje terena sa vještačkom travom, te im prezentovao sprovedene aktivnosti u godini jubileja kada Fudbalski savez Republike Srpske proslavlja 30. rođendan.

Na sastanku sa predsjednikom Zeljkovićem prisustvovali su predsjednici područja: Mile Mandić (Prijedor), Miloš Brkić (Gradiška), Darko Ljubojević (Banjaluka), Miroslav Kršić (Doboj), Radika Marić (Bijeljina), Milorad Lale (Istočno Sarajevo) i Žarko Laketa (Trebinje).