XS
SM
MD
LG

Dudić bivši

Feđa Dudić više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo nakon što je večeras ponudio ostavku na to mjesto. Dudić je prije početka ove sezone potpisao ugovor u trajanju od dvije godine uz opciju dodatnog produženja na još jednu, čime je jasno definisana želja i vizija kluba da se sa mladim trenerom dobije kontinuitet na mjestu trenera i krene u realizaciju jednog dugoročnog projekta. Ipak, nakon ispadanja u 1/16 finala Kupa BiH od ekipe Čelika, Feđa Dudić je ponudio ostavku koju je rukovodstvo kluba prihvatilo.

EMIR HADŽIĆ: „Klub je prihvatio ostavku Feđe Dudića. Imali smo sjajan početak sezone, međutim jasno je da sada ne možemo biti zadovoljni stanjem na tabeli u Premijer ligi i ranim ispadanjem u Kupu Bosne i Hercegovine. Žao nam je što se ovo desilo jer smo istinski vjerovali u ovaj projekat sa Feđom Dudićem kao trenerom i apsolutno smo svjesni da krivicu za lošije rezultate Sarajeva u ovoj polusezoni ne treba tražiti samo u treneru. Feđa je veliki profesionalac koji je u potpunosti posvećen svom poslu, ali takav je fudbal. Ovim putem se zahvaljujemo Feđi i njegovim saradnicima na predanom radu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere. Mnogo je različitih faktora koji su uticali na rezultate Sarajeva u ovoj sezoni i sve će to biti detaljno analizirano na zimskoj pauzi. Sada je najbitnije da se ekipa konsoliduje i da što je kvalitetnije moguće privedemo kraju prvi dio sezone“. 

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent, Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener, Jasmin Trnovac. U što skorijem roku biće definisano ko će sa klupe voditi ekipu u nedjeljnoj utakmici protiv Posušja.