Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Leotarovi klinci u regionalnoj košarkaškoj ligi

Након двогодишње паузе због пандемије вируса корона, овог викенда поново креће Међународна мини баскет лига у којој ће наступити млади кошаркаши из четири бивше југословенске републике а међу њима и млади кошаркаши Леотара.

Екипе, састављене од кошаркаша годишта 2009. и 2010. подијељене су у двије групе „сјевер“ и „југ“ а своје знање и умјеће показаће 12 екипа из Словеније, Хрватске, Црне Горе и Босне и Херецеговине!Леотар ће се такмичити у групи „југ“ заједно са екипама „Будућности“ из Подгорице, „Морнара“ из Бара, „Сплита“ сарајевског „Коша“ и „Дубровника“. У групи „сјевер“ такмиче се „Цедевита Олимпија“ и Кошаркашки клуб „Јанче“ Љубљана, „Кварнер“ из Ријеке, „Цедевита“, „Задар“ и „Динамо“, сви из републике Хрватске.

Међународна кошаркашка лига је замишљена да се одвија једнокружно, свако са сваким, на три турнира у три различита града а први турнир се игра у Подгорици. У првом колу пионири Леотара, освајачи бронзане медаље на Првенству РС играће против екипе Сплита а дан касније противник ће им бити Кошаркашки клуб „Кош“ из Сарајева. Други турнир игра се у Сплиту у децембру а трећи у Дубровнику, у јануару 2023.године. Завршница, или плеј оф, биће одржан у Сарајеву у склопу 6-то априлског турнира од 31.марта до 2. априла 2023. године гдје ће се састати екипе из група сјевер и југ.

Како у Кошаркашком клубу Леотар сазнајемо, овај спортски колектив ће учинити све да дјечацима у потпуности обезбједи све трошкове наступа у овом престижном такмичењу.

Hercegsport.com