XS
SM
MD
LG

Ponovo najbolji! Slavija još jednom osvojila Jadransku ligu

Džiu džicu tim "Slavija" je novi-stari prvak Jadranske džiu džicu lige! Slavija je od 18 borbi uspijela da pobjedi čak 17 mečeva, pokazavši apsolutnu dominaciju i potvrdivši činjenicu da u Istočnom Sarajevu treniraju najbolji takmičari na prostoru bivše Jugoslavije.

U četvrtvinalu Slavija je pobijedila predstavnika Crne Gore, "Panda" Herceg Novi rezultatom 6:0. U polufinalu savladan je predstavnik Srbije, "Ronin" iz Smedereva rezultatom 5:1. U velikom finalu savladana je ekipa je ekipa "Minotaur" iz Banja Luke rezultatom 6:0.

Finale Jadranske lige u kojem su se sastale dvije ekipe iz Republike Srpske još jedan je pokazatelj kvaliteta naših takmičara.

Za ekipu Slavije do 62 kilograma borio se Gotovac Pavle i Kenjic Boriša, do 69 kg borio se Bojanić Uroš i Antunović Milan, do 77 kg borio se Ristić Slobodan, do 85kg borio se Bujak Davor i Blažić Danijel, do 94 kg borio se Damjanović Danijel i Matić Lazar, dok je preko 94 nastupio Đukelić Aleksandar.

U ovogodišnjoj Jadranskoj ligi nastupilo je 8 ekipa iz 6 država. Republiku Srpsku predstavljali su Minotuar iz Banja Luke i Slavija iz Istočnog Sarajeva, Crnu Goru predstavljao je Panda iz Herceg Novog, Srbiju su predstavljale ekipe Loznice i "Ronin" Smederevo, Sloveniju je predstavljala ekipa "Adk Maribor", Makedoniju "Osensei Štip" i Bugarsku "Team Bulgaria".