Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Izbalansirani tim "Traktorista" pravio razliku u odnosu na rivale

Foto: FK IMT (arhiva kluba)

“Traktoristi” su nadmoćno osvojili jesenji naslov, sa šest bodova viška ispred prvih pratioca RFK Grafičara i Železničara. U odnosu na konkurente imali su najmanje oscilacija u rezultatima, upisali najviše pobeda, najmanje poraza, imali drugi napad lige... U zavisnosti od protivnika postavljana je taktika, imali ključ za svaku bravu i široki roster omogućio je da alternative budu adekvatne i doprinesu osvajanju novih bodova.

- Imali smo izbalansiran tim kad je u pitanju mladost i iskustvo. Stariji igrači kao što su Blažić, Stevanović, Stefanović, Vidić i Ćosić bili su vodilja, svojim iskustvom, ponašanjem i angažovanjem mnogo značili kada je trebalo praviti razliku, donositi mir i stabilnost u timu. Ton igri davli su mlađi predvođeni Radočajem, Kievčaninom, Lukovićem, kapitenom Glišićem i neprikosnovenim golmanom Kojićem - objašnjava trener Zoran Vasiljević.

Osim rezultata IMT-e se razlikovao od rivala na dopunskim poljima delovanja, kao što je individualni rad, fitnes, analitika i dr...

- Klub sarađuje sa više stručnjaka na raznim poljima delovanja, to je uhodano i sprovodi se u delo od ranije. U službi kluba rade analitičari, posebno za golmane i igrače, nutricionisti sa planom ishrane, dijagnostičari nam pomažu da u svakom trenutku znamo pravo stanje svakog igrača, a sa individualnim trenerom se intezivno radi na otklanjanju individualnih nedostataka i poboljšavanju sposobnosti. Time se povećava odgovornost kod svakog igrača, traži se budnost, da su fokusirani i odgovorni prema izvršavanju obaveza. Dodatno angažovanje je podređeno napretku igrača i pravljenju adekvatnih rezultata - ističe poznati stručnjak.

Jesenji prvak nije dao voljno igračima i treniraće se do 5. decembra. Za vreme pauze i u toku zimskih priprema uhodana skauting služba biće aktivna i svaki igrač koji zavređuje pažnju biće angažovan. Kako se kaže, dobrih igrača nikad ne manjka. Pored RFK Grafičara jedini su u ligi su razvojno-takmičarskom ulogom, gde se velika briga poklanja stasavanju mladosti kroz prizmu ostvarenja dobrih rezultata, što nije nimalo lako.