XS
SM
MD
LG

Otac heroj – Zbogom Darko, brate napaćeni

Darko Vujinović

Darko Vujinović, nekadašnji fudbaler i poznati banjalučki navijač Borca i reprezentacije Srbije, poznatiji kao “Sarin tata”, preminuo je juče ujutro u bolnici u Gradišci od posljedica srčanog zatoja u 46. godini.

 


Velika tuga i bol odjeknuli su gradom na Vrbasu poslije vijesti da je samohrani otac, koji se posljednjih osam mjeseci borio sa dijabetesom tipa jedan i trombom u srcu, preminuo ostavivši iza sebe Saru, djevojčicu koja boluje od epilepsije i cerebralne paralize, sestru Dariju, majku Savu i oca Rajka, koji su, kao porodica, 1991. godine izbjegli iz Zagreba u Banjaluku. 

Darko, koji je rođen 24. januara 1977. godine u Zagrebu, preminuo je dan pred krsnu slavu Vujinovića – Sveti Jovan Zlatousti i pred 13. rođendan svoje ljubimice Sare koju je mnogo volio, čuvao i pazio, a njih dvoje bili su nezaobilazni navijački tandem na Gradskom stadionu sve dok teška bolest nije Darka prikovala za bolničku postelju. Liječio se na Institutu za kardiovaskularne bolesti na Dedinju u Beogradu gdje je i operisan, potom je hospitalizovan u Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluci, a odnedavno premješten u Gradišku na dalje liječenje. Bio je veliki borac, trpio je mučke udarce života, ali se nikada nije predavao. Imao je neviđenu energiju i volju da olakša svaki dan svojoj Sari, svoj život je posvetio borbi za njene dječije radosti. Darkov život bio je istinsko herojstvo! Otac kakav se samo poželjeti može, a njegov primjer bi roditeljstva morao bi da bude “šablon” za sve očeve! 

Darko je ponikao u omladincima zagrebačkog Dinama, jedno vrijeme nastupao i u omladinskom pogonu Sesveta, a po dolasku u Banjaluku nosio je dres Naprijeda i Željezničara s Predgrađa. Njagova braća po stricu Branislav i Zoran, koji su takođe izbjegli iz Zagreba sa ocem Marinkom i majkom Sojkom, bili su fudbaleri u nekoliko banjalučkih klubova.

U posljednje vrijeme bila je organizovana humanitarna akcija za liječenje Darka “Sarinog tate” u kojoj je učestvovao veliki broj Banjalučana, ali i žitelja i sportskih radnika iz Republike Srpske. Nažalost, Darkovo srce nije izdržalo i otišao je u bolji i mirniji svijet, a nama svim ostaje obaveza da vodimo brigu i čuvamo “njegovu dušu” – Saru, koju je odmila tako nazivao. A Darka pamtimo po svojoj požrtvovanosti, humanosti i nepokolebljivoj borbi.

Neka ti je vječna slava i hvala za sve dobri naš Darko, putuj mirno u svoje more.  Zbogom napaćeni brate, neka te anđeli čuvaju na nebu.

Sahrana Darka Vujinovića “Sarinog tate” biće obavljena u nedjelju, 27. novembra 2022. godine na groblju Sjenica na Starčevici.