XS
SM
MD
LG

Klubovima lopte od Fudbalskog saveza Republike Srpske

U sklopu redovnih radnih posjeta područnim savezima Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Područnog Fudbalskog saveza Prijedor.

Razgovaralo se o budućim aktivnostima, a poseban akcenat stavljen je na infrastrukturni dio koji je veoma važan za dalji razvoj fudbala kako u ovom području, tako i u cijeloj Republici Srpskoj.

-Nalazimo se na kraju kalendarske 2022. godine i želimo da sumiramo šta smo uradili, ali isto tako da vidimo šta su nam prioriteti u narednom periodu. Zajednički treba da dođemo do smjernica daljeg rada, a najvažniji dio u cijeloj ovoj priči jeste popravljanje infrastrukture i stvaranja boljih uslova za klubove. Započeli smo dva veoma važna i velika infrastrukturna projekta u području Prijedor, to je vještački teren u Omarskoj i izgradnja reflektora na Gradskom stadionu u Prijedoru, a u 2023. godini planiramo da izgradimo još dva terena, jedan u Kozarskoj Dubici, a drugi u Novom Gradu – istakao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

On se predstavnicima PFS Prijedor zahvalio na podršci koju mu daju kako na nivou Fudbalskog saveza Republike Srpske, tako i na nivou Fudbalskog saveza BiH.

-Hvala vam na podršci koja mi mnogo znači, a ja ću, zajedno s vama, nastojati da uradim stvari za dobrobit fudbala koje će da budu vidljive. Nećemo zaboraviti nikoga, a i dalje ćemo da pomažemo klubove po pitanju finansijske pomoći kada su u pitanju kotizacije, ali i plaćanje troškova službenih lica. PFS Prijedor je prvi Savez koji sam posjetio u sklopu radnih aktivnosti, a u narednom periodu zajedničkim snagama tražićemo i kadrovska rješenja. Ako bude bilo potrebe možemo da se sastanemo i više puta tokom godine u traženju rješenja za dobrobit fudbala, nije važno gdje, bitno je da nastavimo da radimo u interesu fudbala i klubova – dodao je Zeljković.

Predsjedniku Zeljkoviću se u ime svih članova PFS Prijedor zahvalio Mile Mandić, prvi čovjek ovog područja riječima:

-Prije svega želim da Vam se zahvalim na izdvojenom vremenu i činjenici da ste prvi radni sastanak održali baš u našem Savezu. Iza nas je uspješna godina, pozitivno smo poslovali, između ostalog, zahvaljujući i Fudbalskom savezu Republike Srpske koji je nizom projekata olakšao naše funkcionisanje. Naši klubovi, a imamo ih 34, su ostvarili zavidne rezultate, pojedini imaju i ambicije za plasman u viši rang. Nalazimo se na dobrom putu, ali i u narednom periodu biće nam potrebna pomoć republičkog Saveza. U narednom periodu jedna od delegiranih tema biće i kadrovska politika. Naše mišljenje je da su svi predstavnici našeg područja u minulom periodu radili u interesu Fudbalskog saveza Republike Srpske i fudbala.

Na današnjem sastanku prisustvovali su i članovi Upravnog odbora PFS Prijedor, predstavnici gradskih/opštinskih saveza Prijedor, Novi Grad i Kozarska Dubica, kao i članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske. Pored predsjednika Zeljkovića u delegaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske bili su još potpredsjednik Dušan Marković i generalni sekretar Ognjen Valjić.

Na današnjem sastanku u Prijedoru predsjednik Zeljković je uručio donaciju - lopte za klubove PFS Prijedor.