XS
SM
MD
LG

Željeznica u Gradišci, derbi kola u Banjaluci

Željeznica traži novo slavlje/ Vasilije Marković

Šesto kolo Prve lige Republike Srpske u futsalu počinje večeras utakmicom u Banjaluci između Borca i Sokratesa.

Banjalučki obračun u kasnom terminu od 22 sata, donosi duel dvije ekipe sa različitim raspoloženjem. Borac želi u Premijer ligu BiH i trenutno su na drugom mjestu sa bodom manje od Policajca, ali i utakmicom manje od njih jer imaju da odigraju zaostali derbi sa Leotarom u Trebinju, koji također ima devet bodova. Sa druge strane je Sokrates koji igra toplo-hladno i trenutno imaju dvije pobjede i tri poraza.

U petak će se igrati isto jedna utakmica, Policajac će u derbiju kola ugostiti Kotor Varoš. Policajcu ne leže Hercegovci, pa su u prvom kolu poraženi u Trebinju, a onda su remizirali 2:2 sa Nevesinjem, a pored toga imaju tri pobjede i prvi su sa 10 bodova. Prošlosezonski premijerligaš igra dobro na startu sezone i biće konkurentan za povratka u elitni rang. Nasuprot njih je Kotor Varoš kojeg mnogi nisu shvatali ozbiljno, ali je pobjedama u prva tri kola, uključujući i Borca, pokazao kakvi su. Ipak, poslije toga su doživjeli poraze od Željeznice i Nevesinja, pa im gostovanje kod Policajca dolazi kao pokušaj da se vrate pozitivnim ishodima.

U subotu nas čeka hercegovački derbi Leotara i Nevesinja. Iskusni Trebinjci izgledaju dobro na startu sezone i kristališu se kao pretendenti na prvo mjesto. Nevesinje je u prošlom kolu slavilo prvu pobjedu, prije toga su remizirali u Banjaluci i sa četiri boda dobili su dovoljnu dozu samopouzdanja da pokušaju pomrsiti račune Leotaru.

Za kraj kola ostao je duel u Gradišci Boračke i Željeznice. Domaći tim je jedina ekipa bez bodova do sada i pokušaće protiv Željeznice to da preokrenu. Ipak, ekipa iz Istočnog Sarajeva je u dobrom naletu. Nakon dva uvodna poraza vezali su tri pobjede i pogled na tabelu je mnogo ljepši.

Četvrtak (22.00)

BANJA LUKA: Borac - Sokrates (Goran Ilić i Darko Vukojević - oba Doboj)

Petak (21.00)

BANJA LUKA: Policajac - Kotor Varoš (Željko Dragojević i Siniša Ivančević - oba Banja Luka)

Subota (16.00)

TREBINJE: Leotar - Nevesinje ( Slađan Došlo i Nikola Tešanović - oba Istočno Sarajevo)

Nedjelja (19.30)

GRADIŠKA: Boračka - Željeznica ( Goran Ilinčić i Blaženko Torbica - oba Prijedor) 


Policajac 1 : 5 Borac
Sokrates 0 : 3 Željeznica
Boračka 9 : 1 Nevesinje
Leotar 4 : 3 Kotor Varoš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 14 11 1 2 34
2 Željeznica 14 8 2 4 26
3 Leotar 14 6 3 5 21
4 Kotor Varoš 14 6 2 6 20
5 Nevesinje 14 6 2 6 20
6 Policajac 14 6 1 7 19
7 Boračka 14 5 1 8 16
8 Sokrates 14 2 0 12 6