XS
SM
MD
LG
21.12.2022 Administrator DC

Trebinje u znaku rukometa

Sve je spremno za održavanje Svesrpskog kupa za rukometaše i rukometašice koji je na programu 24. i 25. decembra u Trebinju. Ovu inforamciju saopštio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske koji je organizator ove manifestacije u saradnji sa Rukometnim klubom Leotar.

– Sve ono što smo planiralio, to smo uspjeli da uradimo kako bi šesti po redu Svesrpski kup za rukometaše, odnosno drugi za rukometašice bio održan na najvišem mogućem nivou. Obezbijedili smo pehare za najuspješnije ekipe i pojedince i medalje, kako za rukometaše isto tako i za rukometašice. Napravili smo i propozicije u kojima sada jasno piše ko ima pravo nastupa, da nam se ne desi nešto slično kao prošle godine u Loznici. Ovom prilikom želim da se zahvalim gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, generalnom direktoru Elektroprivrede Republike Srpske Luki Petroviću koji su nam mnogo pomogli za održavanje Svesrpskog kupa, kao i Rukometnom klubu Leotar sa Stevanom Bekanom na čelu – naglasio je Marinko Umičević.

Prvog dana u subotu, 24. decembra od 17 časova biće odigrano prvo polufinale: Vojvodina – Metaloplastika. Poslije toga obaviće se svečano otvaranje, a od 19 časova je predviđeno drugo polufinale: Borac m:tel i Leotar. Dan kasnije (nedjelja) u 13 časova biće odigran meč za trofej između rukometašica Borca i Železničara iz Inđije, a od 15 časova je finale za rukometaše. Treba istaći da će sve utakmice prenositi Radio-televizija Republike Srpske, Herceg TV, a vjerovatno će muško finale prenositi i Radio-televizija Srbije.

– Siguran sam da će ljubitelji muškog i ženskog rukometa uživati, jer sam ubijeđen da ćemo svi zajedno gledati kvalitetne i neizvjesne utakmice. Vojvodina je već nekoliko godina neprikosnovena u Srbiji, o Metaloplastici ne treba trošiti riječi kada se zna da su bili šampioni Evrope baš kao i Borac , a tu je i Leotar koji iza sebe ima uspješnu jesen u Ligi BiH. Tu ne treba zaboraviti ni višestruke šampionke BiH, rukometašice Borca dok su njihove rivalke iz Inđije, aktulene prvakinje Srbije – dodao je Umičević koji se zahvalio Radio-televiziji Republike Srpske na činjenici što će direktno prenositi sve utakmice.

U Trebinje dolazi visoka delegacija iz Srbije koju će predvoditi predsjednica saveza Milena Delić. Ovom prilikom planirana je zajednička sjednica dva Upravna odbora. Istovremeno će biti održana svečana sjednica UO RS Republike Srpske, i to u nedjelju u 11 časova, dok je sat vremena ranije zakazan prijem kod gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

Sve utakmice u Trebinju sudiće rukometne sudije iz Republike Srpske.