XS
SM
MD
LG

Najuspješnija godina od osnivanja kluba

Džudo klub Famos iz Istočnog Sarajeva završio je svoju najuspješniju godinu od klupskog osnivanja, kaže nam trener Željko Šiljegović.

Klub iz Vojkovića je sa prvenstava republike Srpske donio ukupno 45 medalja (18-11-16), sa prvenstva Bosne i Hercegovine 37 (14-8-15),  a sa prvenstva Balkana 13 (4-2-7). Famos je nastupio i na evropskim kupovima za kadete, juniore i seniore, kao i na Evropskom prvenstvu za kadete i seniore, te Svjetskom prvenstvu za kadete. Sa međunarodnih takmičenja, a bila su ih 23 ove godine, doneseno je 278 medalja.

- Zasigurno naša najuspješnija godina od osnivanja, što znači da smo i u 2022. godini po ostvarenim rezultatima najbolji. Početkom 2022. godine proglašeni smo od Džudo saveza Republike Srpske po četvrtu godinu zaredom za najbolji klub Republike Srpske. Na prvenstvima Republike Srpske smo najuspješniji klub, daleko ispred svih, a na nivou BiH smo samo u seniorima iza sarajevske Bosne. Kada govorimo o međunarodnim takmičenja, također smo najbolji klub Republike Srpske, rekao je za naš portal Željko Šiljegović, trener Džudo kluba Famos.

Već je napravljen i plan za sljedeću godinu.

- Plan za sljedeću godinu je izlazak na međunarodnu scenu, zadržavanje statusa najboljeg kluba Republike Srpske na domaćoj i međunarodnoj sceni, kao i završetak radova na infrastrukturi u našoj sali, dogradnja prostorija i postavljanje saune.