XS
SM
MD
LG

Kovač u Jahorini

Mirioslav Kovač

Poznati paljanski košarkaški as, iskusni Miroslav Kovač, donedavno član sastava sokolačkog prvoligaša, posle deset godina vratio se u redove paljanske Jahorine, ekipe drugoligaškog "Istoka" Republike Srpske.

Dugogodišnje košarkaško iskustvo, znanje, sigurna ruka, visina i čvrstina pod košem, aduti su iskusnog Kovača, te su Paljani dobili pravo, veliko i istinsko pojačanju u nastojanju da ostvare sportske ambicije.

Jedan od najboljih u istoriji paljanske košarke, legendarni "Kova" kako ga zovu prijatelji, kao član ekipe Bratunca bio je prvak Republike Srpske i sa Bratunčanima igrao je Ligu 12 BiH, uz to u bogatoj, uspješnoj i dugoj karijeri branio je boje sastava Slavije iz Istočnog Sarajeva, zvorničke Drine Princip te ostavio je i veliki trag u ekipi Rogatičana.

Nosio je dresove i nekadašnjih paljanskih prvoligaša Feniksa te Jahorine u sezoni 2012/13. i posle 10 godina ponovo se vratio na paljanski, najdraži košarkaški parket.

Paljani u nastavak prvenstva ulaze sa najvišim ambicijama, cilja se i prvi razred klupske elite Republike Srpske te prema saznanjima planirana su još dva pojačanja, a vrijeme koje je pred nama riješiće i tu dilemu.

Nastavak drugog dijela sezone planiran je početkom februara, a izabranici Srđana Jokića u odloženom meču u derbiju dočekaće neporaženu razvojnu drugu ekipu Leotara, premijerligaša iz Trebinja.


Leotar 2 71 : 80 Jahorina
Gacko 77 : 78 Slavija 1996 2
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jahorina 8 7 1 15
2 Leotar 2 8 6 2 14
3 Slavija 1996 2 7 4 3 11
4 Gacko 8 1 7 9
5 Velež 7 1 6 8