XS
SM
MD
LG

Đoković rutinski do drugog kola

Novak Đoković FOTO EPA/RTRS

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo prvog Grend slem turnira u sezoni Australia opena, pošto je savladao Španca Karbanjesa Baena u tri seta.

 


Imao je Đoković spektakularan doček na stadionu, gdje ga nije bilo dvije godine, a na terenu je pokazao zašto je glavni favorit da po 10. put digne trofej u Melburnu. Po setovima je bilo 6:3, 6:4, 6:0.
Meč je trajao dva časa, i tri minuta, a za to vrijeme Đoković je odservirao devet as udaraca, iskoristio je pet od devet brejk lopti, dok je s druge strane odbranio sve tri koje je imao Španac.
Da je bio dobar u polju pokazuje i statistika poena, imao je 39 izravna, i samo 21 neprisiljenu grešku. Srpski as posebno je bio impresivan u završnoj fazi meča, kada je nanizao osam gemova, i preko 20 poena u nizu, ostavivši iznenađenog Karbanjesa na "krompiru" u posljednjem setu.
U drugom kolu protivnik Đokoviću biće bolji iz duela između Francuza Koakua i Bolivijca Delijena.
Srpski predstavnici imali su polovičan učinak, dvije pobjede i dva poraza. Pored trijumfa Đokovića, slavio je i Laslo Đere, dok su svoj put u prvom kolu završili Milomir Kecmanović i Filip Krajinović.