XS
SM
MD
LG

Gorazd Mihajlov: Rudar Prijedor je moja bolna rana

Горазд Михајлов

Горазд Михајлов је у фудбалу Републике Српске и БиХ уписан по краткотрајној епизоди на клупи Рудар Приједора у сезони 2013/14. Заједно са Борчетом Лазаревим стигао је у Поткозарје да, у првом реду спаси “рударе” са Сане од испадања из Премијер лиге БиХ, а након тога били су постављени високи циљеви…
Међутим…

 


-Жао ми је што се нисам доказао до краја у Приједору, граду који је фудбалска средина и у којој људи воле ову игру. Лепо сам примљен заједном са пријатељем и сарадником Лазаревим, имали смо лепе планове, почели да радимо професионално и одговорно. Једино нисмо имали подршку од једног дела клупске структуре због које смо и отишли после само две званичне утакмице. Тако је Приједор остао моја болна рана – почео је причу Горазд Михајлов.
Македонски стручњак син Зорана Михајлова некадашњег водитеља Спортског прегледа у бившој Југославији из скопског студија је још додао:
-Увидели смо неке ствари и једноставно није било разлога да даље остајемо, касније је клуб испао из Премијер лиге БиХ и било ми је јако жао. А могли смо да направимо доста добрих ствари, имали смо велику жељу и вољу. На самим припремама у Макарској било је доста проблема са појединим играчима који су радили против клуба, да ли по нечијем налогу или не, у то не бих улазио. Рудар Приједор је је и данас за мене непрежаљени клуб светле традиције у којем нисам стигао да се докажем.
И данас, иако је на клупи македонског прволигаша Силекса, прати дешавања у Премијер лиги БиХ.
-Лепо је видети све те стадионе, амбијенте на њима, играче које памтим још док сам био у Приједору. Евоцирам успомене, некад ме и носталгија ухвати. Оставио сам много пријатеље које сам стекао за кратко време. Фудбал у Босни и Херцеговини је далеко испред македонског и по квалитету и по инфраструктури, требаће нам много времена да стигнемо стандарде Премијер лиге – јасан је Михајлов.
Прошле сезоне је са Силексом био првак Друге лиге и изборио повратак у елиту, играо је и финале Купа Северне Македоније, у финалу је поражен од Македоније Ђорче Петров. И ове године његов клуб игра сјајно. Силекс је први део првенства завршио на петом месту са 26 бодова, док је Струга лидер и јесењи првак са 37.
-Једва чекамо да првенство почне, ужелели смо се фудбала. У првом јесењем колу, а 19. по реду 19. фебруара смо слободни, а први меч у наставку првенства играћемо против Шкупија код куће. Биће то дуел против директног противника у борби за пласман на међународну сцену. Жеља нам је да заиграмо у Европи, била би то награда за све нас у клубу и уложени труд – јасан је тренер клуба из Кратова. 
И у масовнијем такмичењу Северне Македоније Силекс гура одлично, зимује у Купу, ушао је у полуфиналу, а у конкуренцији за трофеј остали су још: Македонија Ђорђе Петров, Шкендија и Струга.
-У осмини финала победили смо Тиквеш 1:0, док смо у четвртфиналу били бољи од Вардара после бољег извођења пенала. С великим нестрпљењем очекујемо жреб да видимо кога ће нам доделити за противника. Жеља нам је поново пласман у финале и да дигнемо победнички пехар. Имамо два пута за излазак у Европу, ваљда ћемо један успети да искористимо за остварење зацртаних такмичарских амбиција – оптимистички је на крају закључио Горазд Михајлов који је у једном делу играчке и тренерске каријере радио на Исланду.

Горазд са оцем Зораном

 

Ценим играче из БиХ

Ове зиме у Силекс су стигла и два фудбалера из Премијер лиге БиХ, Кемал Мујарић (Слобода, Тузла) и Марко Перван (Леотар, Требиње).
-Јако ценим играче из БиХ, драго ми је што су нас појачала двојица фудбалера из Премијер лиге у којој се развијају млади играчи. Надам се да ће Мујарић и Перван оправдати указано поверење. Путоваће с нама на припреме у Анталију, а кроз припремне утакмице добиће прилику да се наметну, као и сви остали. Ни у наредном периоду неће бежати од потенцијалних појачања из БиХ – рекао је Горазд Михајлов.