XS
SM
MD
LG

Perica Cicijelj: Maksimalno respektujemo sve, ali želimo plasman u Prvu ligu

Gorica Kömmerling

Od početka prelaznog roka u Hrvatskoj govori se dosta o Osijeku, Splitu, Hajduku, Dinamu i tako dalje i tako dalje, međutim sada ćemo malo da odemo do Druge lige Hrvatske, gdje je takođe zanimljivo i gdje će se voditi žestoka borba za plasman u najviši rang takmičenja.

Jedna od ekipa koja se bori za ulazak u SuperSport HNLŽ je Gorica Kömmerling, jesenji prvak Druge lige grupa A sa tri boda više od drugoplasirane Neretve Metković i čak šest od trećeplasirane Pregrade.

Ovaj ambiciozan klub bio je nadomak da izbori promociju prethodne sezone i bio je učesnik jedne od najdramatičnijih utakmica u istoriji hrvatskog ženskog fudbala zajedno sa Hajdukom, ali je taj meč nažalost bio koban po njih, jer je gol razlika presudila da Gorica ne ode u Prvu ligu.

Međutim, ove sezone, crvene imaju jasan cilj i na dobrom su putu da ga ostvare, s obzirom da su do sada pobjedili sve utakmice u prvenstvu i igraju veoma dobro uz čak 41 postignut gol i samo jedan primljen.

Perica Cicijelj, fudbalerka Gorice bila je naš sagovornik.

- Što se tiče prvog dijela sezone jako sam zadovoljna jer smo ostvarili svoj cilj koji smo zacrtali prije početka sezone, ali to je samo polovina onog što mi zaista želimo. Podigli smo se kao momčak u odnosu na prethodnu godinu, puno bolje izgledamo zahvaljujući treneru Marku Biljanu koji je došao na početku ove sezone i cijelom stručnom štabu koji zaista rade odličan posao. Atmosfera u klubu je odlična. Jako smo dobra ekipa i izvan terena što i rezultati sami po sebi potvrđuju. Ne krijemo da ove godine želimo prvo mjesto i ulazak u SuperSport HNLŽ, s obzirom da smo prošle godine izgubile titulu samo zbog jednog gola. Na zemlji smo i maksimalno respektujemo sve ekipe u ligi. Idemo korak po korak i nadam se da će to biti recept za titulu. Početkom ovog mjeseca koji je pred nama, tačnije 06.02. zvanično počinjemo sa pripremama, no već mjesec i po dana treniramo po planu i programo našeg kondicionog trenera. Ima još dosta do prvenstva, ali na nama je da se što bolje pripremimo jer znamo naše ambicije, rekla je kapiten Gorice.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6