XS
SM
MD
LG

Spartak odigrao dva zanimljiva meča u Turskoj i uspješno ih apsolvirao

ŽFK Spartak Subotica

Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice, aktuleni dugogodišnji prvak Srbije nalazi se u Turskoj, gdje odrađuje pripreme za nastavak sezone u Super ligi Srbije u "golubice" svake godine teže da osvoje dvostruki trofej, kako u domaćem prvenstvu tako u Kupu Srbije.

Izabranice Borisa Arsića sa radom su zvanično započele 16. januara, ali je upravni odbor kluba odlučio da Spartak dobar dio priprema provede u Turskoj gdje ima sjajne uslove za rad, ali isto tako i veoma kvalitetne protivnike za odigravanje prijateljskih utakmica.

Šampion Srbije je u razmaku od dva dana odigrao dvije prijateljske utakmice koje je uspješno apsolvirao. Prvi protivnik bio je predstavnik Turske - Antalyaspor koji je savladana rezultatom 2:0, a potom i predstavnik Kazakhstana BIIK Kazygurt sa 3:1.

Za dva dana plave će odigrati novi pripremni duel, a riječ je o Dinamo Moskvi, a po povratku iz Turske, 04. februara zakazana je provjera protiv Osijeka. Generalna proba početkom marta biće protiv Ferencvaroša.

Bojan Arsić bio je naš sagovornik i istakao je kako su uslovi u Turskoj fantastični i samo mogu da budu prezadovoljni.

- Spartak je počeo pripreme 16. januara, ali smo izvršili procjenu u smislu zbog vremenskih uslova i najavljenog snijega i padavina da je najbolje da organizujemo ove godine pripreme u Turskoj što smo i uspjeli kao klub i važno je napomenuti da smo obezbjedili sve vrhunske uslove ekipi da može da se pripremi za ono što dolazi. Nalazimo se u kompleksu u Sideju gdje je doskora dolazio i muški Lacio tako da to dovoljno govori koliko su dobri uslovi i imamo zaista dobre terene, ozbiljne teretane, ishrane, oporavka i to je nešto što nam daje nadu da ćemo izaći bolji iz ovih uslova i priprema. Imali smo dvije utakmice protiv dobrih rivala. Otputovali smo sa 26 igračica u Tursku što do sada nije bilo slučaj za nas, ali smo napravili bazu da vidimo na koga možemo računati u budućnosti od ove mlađe generacije i ono što mogu reći sa ponosom, da su sve djevojke dobile minutažu. Mi smo prezadovoljni uslovima ovdje i zdravstveni bilten je u najboljem redu što je najbitnije za nas. Takođe krajem februara planiran je odlazak na turnir u Italiju gdje smo do sada bili dva puta prvaci i to će isto biti jedna odlična provjera za naš tim. Ambicije su jasne od samog početka, znamo ka čemu težimo godinama i sve ćemo napraviti u takmičarskom i igračkom smislu da dođemo do naših ciljeva, rekao je administrativni direktor kluba i čovj ek koji je zadužen za saradnju sa UEFA.

Golubice se pripremaju u Turskoj


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6