XS
SM
MD
LG

Aleksandar Ćorović - uspješan futsaler, gimnazijalac i srpski reprezentativac

Član KMF "Leotar" i učenik četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" Aleksandar Ćorović član je reprezentacije Srbije u malom fudbalu U-19.

Mali fudbal voli jer je pun naboja i to je igra koja donosi mnogo promjena, zanimljivosti tokom meča i za njega je daleko atraktivniji od fudbala.

"Mali fudbal igram od malih nogu, a ozbiljnije od prošle godine. Počeo sam da igram na raznim turnirima i onda se ukazala prilika da igram za prvaka Republike Srpske i BiH 'Leotar' što se ispostavilo kao odličan spoj", rekao je za TrebinjeLive.info Ćorović.

Dječački snovi Ćorovića su se ispunili jer igra za reprezentaciju Srbije, a nada se da će jednog dana obući i seniorski reprezentativni dres.

"Igrajući za futsal reprezentaciju Srbije snovi iz djetinjstva su mi se ispunili i to je nešto najljepše što možete da doživite. Predstavljati državu, da budete tu na intoniranju himne, da osjetite taj draž i naboj to se ne može opisati već samo doživjeti", istakao je Ćorović.

Nekoliko puta je išao u Srbiju na selektivne treninge, krug igrača se stalno sužavao i nakon nekoliko takvih okupljanja od 60 igrača broj je spao na najuži dio - 15 igrača.

"Imali smo okupljanja u Požarevcu, Staroj Pazovi, Vrnjačkoj Banji gdje smo igrali turnir sa reprezentacijama Francuske, Italije i BiH. Odmjerili smo snage i sa reprezentacijom Španije koja je na dva posljednja Evropska prvenstva U-19 osvajila zlato. To je reprezentacija koja je daleko ispred svih i sa ulaganjima i sa organizacijom. Bila je čast igrati protiv momaka koji igraju za 'Barselonu', 'Palma futsal', 'Elpozo Mursia'...", ponosno kaže Ćorović.

U dresu Orlova odigrao je desetak mečeva i zadovoljan je do sada postignutim, ali ne želi da stane već da napreduje i da njegov doprinos igri reprezentacije bude još veći.

"Nadam se da će to već biti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo krajem marta kada ćemo igrati sa Ukrajinom, Crnom Gorom i Rumunijom za plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti u Hrvatskoj", objasnio je Ćorović.

Želja mu je da uskladi obaveze u sportu i nauci, da nakon završene Gimnazije upiše DIF i da pronađe dobru sredinu u kojoj bi napredovao u futsalu. Smatra da je i u Trebinju dobra sredina za napredovanje i da je KMF Leotar zdrava priča.

Mladi Ćorović je još jedna potvrda da škola i sport mogu zajedno i da vrijeme samo treba pravilno rasporediti. Kao mlađi je pisao, glumio i jednom riječju je umjetnička duša.

"Većini mladih sportista bih preporučio da se školuju što više mogu jer sport sam po sebi ne može da bude garancija za uspješan život jer ne znamo kada može doći do povrede. Ali sport kao opredijeljenje za mladoga čovjeka je stvarno nešto najljepše, da se odvojite od ulice, loših navika i to je prava stvar", jasan je Ćorović.


Policajac 1 : 5 Borac
Sokrates 0 : 3 Željeznica
Boračka 9 : 1 Nevesinje
Leotar 4 : 3 Kotor Varoš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 14 11 1 2 34
2 Željeznica 14 8 2 4 26
3 Leotar 14 6 3 5 21
4 Kotor Varoš 14 6 2 6 20
5 Nevesinje 14 6 2 6 20
6 Policajac 14 6 1 7 19
7 Boračka 14 5 1 8 16
8 Sokrates 14 2 0 12 6