XS
SM
MD
LG

(VIDEO) Jitsuke Slavije dočekane u klupskim prostorijama nakon Evropskog prvenstva

Foto/ Vasilije Marković

Prijatelji, roditelji i takmičari Džiu džicu kluba "Slavija" dočekali su sinoć u klupskim prostorijama evropskog U16 prvaka, Uroša Bojanića, kao i njegove klupske kolege Kristijana Petrovića i Slobodana Ristića koji su učestvovali prethodne sedmice na Evropskom prvenstvu za mlade u Francuskoj.

- Želim da se zahvalim svim roditeljima, svim našim članovima i takmičarima koji su došli da podrže ove momke koji su se proteklog vikenda borili na Evropskom prvenstvu za mlade u Francuskoj. Naš klub su predstavljali Kristijan Petrović, Slobodan Ristić i Uroš Bojanić. Smatram da smo na ovom prvenstvu postigli veliki uspjeh, osvajanje evropske medalje. Dobili smo prvaka Evrope, Uroša Bojanića. Mimo medalje, dobili smo jako puno iskustva i vidjeli smo u kojem pravcu trebamo dalje da idemo i dalje da radimo, rekao je Danijel Blažić na dočeku. Inače, trener JJK "Slavija" je bio sa svojim jitsukama u Francuskoj, ali u ulozi sudije na Evropskom prvenstvu, jedini iz Bosne i Hercegovine.

Evropski prvak u kategoriji jitsuka do 16 godina, Uroš Bojanić, zahvalio se trenerima i svima onima koji su ga podržavali na putu do evropske titule.

- Hvala treneru Danijelu i Tamari koji su nam dali priliku da odemo na ovo prestižno takmičenje. Želim da se zahvalim svim drugarima koji su nas pratili tamo i bodrili. Jako nam je to značilo. Ovdje nećemo stati, idemo još jače i idemo u nove pobjede, rekao je Uroš Bojanić.

Predsjednik JJK "Slavija" Božo Bobić, zahvalio se i nadležnim institucijama, Opštini Istočno Novo Sarajevo i Gradu Istočno Sarajevo, te je poručio da JJK "Slavija" i u budućnosti nastavlja sa pravljenjem šampiona, ali prije svega ljudi.

- Kao i uvijek mene tjeraju da nešto pričam, da nešto kažem. Kao i svaki put kada su naša djeca u pitanju, tu smo da se odazovemo svakom pozivu i da ih pošaljemo gdje god treba da može da ode iz ove naše male sredine. Ništa to ne bi bilo moguće bez naše Opštine Istočno Novo Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo. Hvala ljudima koji vode Opštinu i Grad, koji nam stalno pomažu, kao i ostali sponzori naravno. Tu smo da pravimo šampione, kao što vidite, tu smo da pravimo prije svega ljude, tu djecu koju treba da izvedemo na pravi put, da se bave sportom. Imamo preko 120 članova, mislim da je to jedan veliki uspjeh u ovoj našoj sredini, za naš grad. Hvala svima, čestitam Urošu, ovo je tek početak, treba još više da rade, još jače. Tu su i ostali momci, koji trebaju još jače da treniraju, ali prvo škola, pa trening, pa sve ostalo.