XS
SM
MD
LG

Arnautović želi sve riješiti u dva meča: Idemo na pobjedu i plasman u finale

Futsaleri Radnika imaće ovog vikenda u Širom Brijegu prvu meč loptu za plasman u finale play-offa Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poslije ubjedljive pobjede u prvom meču protiv Hercegovine 10:4, Davor Arnautović očekuje mnogo težu utakmicu na Pecari.

- Mislim da smo prvu utamicu riješili u prvih deset minuta gdje se ekipa Hercegovine nije najbolje snašla u Bijeljini. To je doprinjelo da ih dobijemo lakše od očekivanog, kaže nam Davor Arnautović, pa dodaje:

- Sigurno da će utakmica u nedjelju biti dosta teža i mi moramo biti na najvećem mogućem nivou kako bismo pobijedili. Vidjeli smo i u Kupu da znaju dosta dobri biti na domaćem terenu, imaju dobrog trenera Marina Ćorluku koji nas je sigurno dobro analizirao i spremio utakmicu. Bilo kako bilo, mi idemo na pobjedu i na plasman u finale, kako bismo što spremnije dočekali utakmice za titulu.

Vjeruje Arnautović da će njegova ekipa igrati mečeve za titulu, a najbliže je, kako se i očekivalo, da o novom prvaku odlučuju Radnik i Mostar SG.

- Sigurno će nam u tim utakmicama mnogo značiti prednost domaćeg terena. Očekujem pravi spektakl gdje će biti borba za svaku loptu kako bi se došlo do pobjede i titule. Najvažnije je, prije svega, da svi budemo spremni i zdravi za predstojeće utakmice.

Za kraj, ovu priliku Arnautović je iskoristio i da se zahvali odlazećem selektoru Ivi Krezi.

- Želim ovim putem da se posebno zahvalim bivšem selektoru Ivi Krezi na svemu što smo zajedno prošli i uradili i po prvi put se u istoriji bh. futsala plasirali na jedno veliko takmičenje.

Utakmica Hercegovina - Radnik igra se u nedjelju od 19 sati.