XS
SM
MD
LG

Počela sezona u skijaškom trčanju: Nordijci nastupili u Silvaplani

Nova sezona za skijaške trkače iz Bosne i Hercegovine počela je ovog vikenda u Švajcarskoj Silverplani, a na start su izašli naš najbolji nordijac Strahinja Erić u muškoj konkurenciji i Sara Plakalović u ženskoj.

Prvog dana muškarci su vozili 10 kilometara slobodno, a Erić je zauzeo 44. mjesto u konkurenciji 102 takmičara. On je stazu istrčao za 26:25.7 minuta, što je 2.50 minuta sporije od pobjednika Antonina Savarija, domaćeg takmičara. 

Drugog dana vožena je ista distanca, ali klasičnim stilom, a Erić je tu bio mjesto slabije plasirani i prošao je kao 45. u cilj. Imao je vrijeme 28:31.2 minute, 311 minuta sporije od pobjednika Fabricija Albasinija iz Švajcarske.

Sara Plakalović je imala iste distance pred sobom. Slobodni stil je istrčala za 34 minute tačno što joj je bilo dovoljno za 45. mjesto, sa gotovo sedam minuta zaostatka za Dezir Štajner iz Švajcarske. U klasiku se popravila, zauzela je 38. mjesto, sa vremenom 36:57.5, 7.37 minuta sporije od Dezir Štajner, koja je opet bila najbolja.