XS
SM
MD
LG

Aleksandra Samardžić nastupa na GP u Antaliji

Džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je na Gran prix u tursku Antaliju.

Na ovom takmičenju nastupaće Aleksandra Samardžić (-73kg), Larisa Cerić (+78kg), Harun Sadiković (-100kg) i Petar Zadro (-66kg).

Aleksandra Samardžić ovo takmičenje vidi kao priliku za testiranje forme za Evropsko prvenstvo. Zbog povrede leđa nije uspjela da se maksimalno spremi za ovaj GP.

- Ne dolazim maksimalno spremna u Antaliju. Već mjesec dana imam problema sa leđima, tako da nisam maksimalno trenirala. Ovaj turnir, kao i trening kamp nakon njega, radim više u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, ali svakako da ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat i domognem se neke medalje, rekla nam je Aleksandra Samardžić.

Ona je u prvom kolu slobodna. U drugom će raditi protiv bolje iz duela Gulnoze Matniyazove (Uzbekistan) i Taisiee Kireeve (Rusija). U njenoj liniji žrijeba su još Anka Pogačnik iz Slovenije, Megan Fletcher iz Irske, te Burcu Aksoy iz Turske.

Za kategoriju do 78 kilograma nema mnogo prijavljenih takmičarki. Larisa Cerić je slobodna u prvom kolu, a onda joj slijedi duel protiv bolje iz meča Kubranur Esir iz Turske, te Iuliie Lianichenko iz Rusije, pa bi joj pobjeda u tom meču već donijela polufinale.

Harun Sadiković u prvom kolu ide na domaćeg takmičara Feyyaza Yazicija, dok Petar Zadro započinje protiv Bozhidara Temelkova iz Bugarske.