XS
SM
MD
LG

Porodica Osim pomogla Stoletu

Legendarni navijač FK Željezničar Stole Anđelić (63) prije tri dana imao je hitnu operaciju oka u Beogradu. Zahvat je na klinici Milmedic obavio dr. Dejan M. Rašić, specjalista oftalmologije. Stole je proteklih mjeseci imao dosta problema s očima, ali na početku ljekari u njegovom rodnom gradu nisu dobro dijagnosticirali bolest. Stoga je hitno morao biti operisan u srijedu u glavnom gradu Srbije. Za portal Sport1.ba jedan od najpoznatjih navijača tima sa Grbavice je rekao:

''Sve se bespotrebno razvuklo nekoliko mjeseci. Kada su u Beogradu vidjeli nalaze, predloženo mi je da se odmah obavi operativni zahvat, što sam i učinio. Sada čekam ishode nalaza i vjerujem da će sve biti u redu'', kazao je Anđelić. Dodaje kako je imao veliku pomoć porodice Osim.

''Selmir, sin Ivice Osima, mnogo mi je pomogao. Kada je čuo kakve probleme imam došao je u Beograd i pored svojih obaveza  odvojio je vrijeme i smjestio me u hotel. Također, sve je dogovorio sa doktorom Dejanom M. Rašićem oko zahvata. Pored njega tu je bila i sestra od Ivicine supruge Asime, Ajša i njen suprug. U teškim životnim trenucima bili su uz mene, pružili mi ljudsku podršku, ali su mi mnogo pomogli i finansijski. Da njih nije bilo, nisam siguran da bi se ovo moglo realiziovati. Veliko hvala svima iz porodice Osim, ali i ljekaru Dejanu koji je bio izuzetno korektan i profesionalan'', kroz suze je rekao Anđelić koji je želio da javnost u BiH zna kako je veza između njega i porodice Osim neraskidiva skoro 50 godina.

Dakako, zbog Ivice Osima Željezničar je imao navijača širom bivše Jugoslavije. Svakako, najpoznatiji je Stole Anđelić iz Bora koji je u mnogim intervjuima podvlačio kako mu je tim s Grbavice prirastao srcu zbog legendarnog Švabe. '

'Zbog gospodina Ivice Osima navijam za Želju od malih nogu, a zbog tima s Grbavice sam bježao iz škole jer je tada Bor igrao u prvoj ligi i želio sam uživo gledati svoje uzore'', govorio je u svim intervjuima Stole.

Za deklarisanog navijača Željezničara iz Bora zna čitava bivša Jugoslavija. Čovjek koji preko 50 godina bodri tim s Grbavice svog uzora Ivicu opisuje u samo jednoj riječi – ljudina. Nadamo se kako će Stole dobiti ovu bitku.

Razgovarao: EDIN ISANOVIĆ /Sport1.ba)
 

Stole Anđelić