XS
SM
MD
LG

„Olimpijada tromeđe“ drugom polovinom jula

U Novoj Varoši gradu domaćinu 57. MOSI ( Međuopštinskih omladinskih sportskih igara) održana je Skupština ove tradicionalne sportske manifestacije koja okuplja sportiste iz preko 30 gradova i opština  sa područja Crne Gore, Srbije i BiH (Republike Srpske i Federacije).

Organizacioni odbor igara je doneo odluku da se nakon dve godine pauze radi Kovida 19 ovog leta  igre održe od 20. do 24 jula u gradiću na obroncima Zlatara. Predsednik skupštine MOSI , Ljubivoje Vranić je po završetku zasedanja istakao da će i pored svih pratećih problema i nedoumica Nova Varoš spremna dočekati oko 3000 sportista i gostiju.

  - Upoznali smo članove skupštine o toku priprema opštine Nova Varoš za MOSI. Vreme polako  prolazi , do igara je ostalo još 4 meseca, ali ipak imamo još dovoljno prostora da sve uskladimo i spremni dočekamo takmičare i goste. Što se tiče sportske infrastrukture naš grad  uglavnom raspolaže sa kvalitetnim terenima na kojim će se provoditi takmičenj,  a  jedan deo sportskih objekata  će  u narednim danima biti završen i spreman za nadmetanja. Na sednici se raspravljalo o visini kotizacija za učesnike i ceni smeštaja i ishrane. Vodio se konstruktivan dijalog i uvaženi su određeni predlozi koji će doneti i nekih novina vezanih za direktna finansijska izdvajanja za učešće na MOSI . Posle izvršenih Javnih konkursa za smeštaj i ishranu svih učesnika izvršićemo  i popis smeštajnih kapaciteta pa ćemo i definisati cene svih usluga . Naredna sednica  MOSI je planirana za kraj maja i tada ćemo imati jasnu sliku sa kakvim kapacitetima dočekujemo početak igara i doneti odluku o visini nadoknada za smeštaj i boravak za vreme trajanja 57. Međuopštinskih omladinskih sportskih igrara Nova Varoš 2022. - zaključio je Vranić