XS
SM
MD
LG

RG: Nadal nadigrao Đokovića

Foto: Roland Garros

Rafael Nadal eliminisao je Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa sa 3-1.

Noleta je mučio servis u prvom gemu. Nadal je to iskoristio te je došao do prve brejk lopte. Nole je sjajnom drop šotom spasio brejk šansu. Međutim, Rafa je došao do nove te je napravio brejk. U četvrtom gemu Nole je imao prve brejk šanse. Na prvoj je napravio jako jeftinu grešku iako je dobro ušao u poen dok je Nadal drugu spasio vinerom. Na kraju je Španac došao do 3-1.

I u petom gemu Nole je imao problema sa pogođenim prvim servisom. Nadal je to itekako znao iskoristiti te je napravio novi brejk i poveo je sa 4-1. Dupli brejk prednosti Nadal je čuvao do kraja prvog seta te ga je dobio sa 6-2. Ključan problem u prvom setu bio je loš procenat prvog servisa za Noleta kao i odnos vinera i grešaka jer je imao četiri vinera manje i tri greške više od Španca.

Prvi gem drugog seta bio je maratonski. Igralo se 13 minuta, Nole je spasio šest brejk lopti ali je Nadal ipak došao do brejka. U trećem gemu Nadal je napravio još jedan brejk te je poveo sa 3-0. Međutim, u narednom gemu Nole je došao do brejk lopte. Nadal je na brejk lopti pogriješio iz forhenda pa je Nole smanjio na 3-1. U narednom gemu Nole je odigrao par odličnih poena te je smanjio na 3-2.

Šesti gem drugog seta bio je pravi maratonski gem i duži nego neki setovi. Imao je Nole dvije brejk šanse ali se Rafa spasio. Imao je Rafa nekoliko puta prednost ali Nole se nije predao. Na kraju je iskoristio treću brejk loptu u gemu i potpuno se vratio u set. Imao je Rafa brejk šansu u narednom gemu ali je Nole servisom uspio da se izvuče. Na kraju je sačuvao servis i poveo je 4-3.

Potom su i jedan i drugi sačuvali servise. Deseti gem bio je opet dug. Imao je Nole jednu set loptu ali je nije iskoristio. Međutim, drugu jeste te je sa 6-4 dobio drugi set. Set u kome je bio na konopcima. Međutim, kada je promijenio taktiku i kada je krenuo jače i agresivnije udarati lopticu, Nole je počeo kreirati preokret u ovom dijelu igre.

Na startu trećeg seta Nole kao da je na trenutak ostao bez energije što je Nadal iskoristio i napravio brejk. Četvrti gem bio je dug. Imao je Nole i brejk šansu ali je pogodio vrh mreže. Na kraju je Nadal uspio sačuvati servis i povesti sa 3-1. U narednom gemu, Nadal je napravio novi brejk te je ponovo stekao dva brejka prednosti.

Dupli brejk prednosti, Nadal je čuvao do kraja trećeg seta te ga je na kraju dobio sa 6-2. Ključna stvar u trećem setu bile su greške jer ih je Nole napravio previše za jedan ovakav meč. Nije Nadal igrao spektakularno ali Noleta su koštale vlastite greške u ovom dijelu igre.

Četvrti set je bio set kojeg je konačno bolje otvorio Nole. On je taj koji je prvi stekao prednost i koji je ranim brejkom poveo sa 3-0. Nole je bez problema čuvao prednost brejka sve do devetog gema. Tada je servirao za set. Imao je i dvije set lopte ali ih nije iskoristio. Na kraju je Nadal iskoristio drugu brejk loptu i smanjio je na 5-4. Set je na kraju otišao u tajbrejk. Nadal je poveo sa 6-1, Nole spasio tri meč lopte ali je Nadal četvrtu iskoristio i dobio meč.

Naredni rival biće mu Zverev.