XS
SM
MD
LG

Partizanov dvokorak ka polufinalu
Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, nakon što su pobijedili Igokeu u Laktašima rezultatom 101:77.
 

Igokea - Partizan - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Igokea - PartizanFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Najbolji kod crno-bijelih je bio Mateuš Ponitka koji je odigrao najbolji meč od dolaska u Beograd. Poljak je postigao 16 poena i imao 12 skokova i tri asistencije za indeks korisnosti 26.

Imaće trener Partizana Željko Obradović razloga da bude zadovoljan poslije ovoga meča. Ne samo da je tim uspio da ne dođe do "majstorice", nego ni u revanšu u Laktašima nije morao srpski trener minutažom previše da optereti najvažnije igrače, prije svega kapitena Kevina Pantera.

 

Kod Aleksandrovčana, najefikasniji je bio Kondić sa 24 poena, šest skokova i četiri asistencije, ali niko više nije bio dvocifren. Mario Nakić je imao osam poena i isto toliko skokova, Ognjen Stanković identičan poenterski učinak uz pet skokova i četiri asistencije.

Marko Jeremić je imao netipično lošu šutersku utakmicu promašivši sva četiri šuta za dva, tri za tri, dok je sa linije za slobodno bacanje ubacio samo jedno iz tri pokušaja.

Utakmicu su pratili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić i gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić.

Partizanu sada predstoje dueli sa košarkašima Budućnosti, koji su prethodno takođe sa 2:0 u seriji eliminisali Zadar.

Na drugoj strani žrijeba se nalaze košarkaši Zvezde i Studentskog centra, odnosno Mege i Cedevita Olimpije. U tim duelima srpski predstavnici vode sa po 1:0.