XS
SM
MD
LG

Kup Srbije - Crvena Zvezda – Partizan 2:0 (2:0)

Detalj sa derbija FOTO: szurnal.rs

Beograd - Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 30.000. Sudija: Miloš Milanović. Žuti kartoni: Stamenić, Olanjinka (Crvena zvezda), Marković, Baždar, Filipović (Partizan). Strelci: 1:0 Aleksandar Filipović (autogol) u 27, 2:0 Piter Olanjinka u 29. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić, Stamenić, Bukari (od 68. Katai), Hvang, Olanjinka (od 79. Điga), Ivanić, Endiaje (od 87. Kraso). Trener: Vladan Milojević.

PARTIZAN: Jovanović, Filipović, Kovačević, Marković (od 46. Stojković), Antić (od 72. Saldanja), Kalulu (od 56. Nikolić), Ovusu, Severina (od 63. Janković), Zahid, Goh (od 63. Natho), Baždar. Trener: Igor Duljaj.

Crvena zvezda je i drugi put za četiri dana pobijedila Partizan, ovaj put u polufinalu kupa Srbija i izborila plasman u finale u kojem će se 23. maja sastati u Loznici protiv Vojvodine.

Prvo poluvreme:

Meč je počeo minutom ćutanja u čast Dragana Milanovića, a potom i bakljadom Delija, pa je start pomeren dok se dim ne raziđe.
Utakmica nije ni počela, a kapiten Partizana Svetozar Marković je dobio žuti karton.

1. minut: Crno-beli su izveli loptu, Baždar je napucao na suprotnu stranu terena. Čini se iz protesta.

11. minut: Desetak minuta "praznog hoda", onda je Ivanić pokušao sa 18 metara, udarac preslab i neprecizan.

15. minut: Baždar iz prve gura loptu u for za Goha, Južnokorejac šutira u trku sa 17 metara u donji desni ugao, Glazer odlično brani i loptu skreće u korner.

21. minut: Korner za Zvezdu, a iz njega kontra Partizana dva na jedan, Severina je malo oklevao, kada je uposlio Baždara napadač više nije imao čist put pred sobom, odlučio se za dribling pa šut levicom sa ivice kaznenog, nije bio dovoljno precizan.

27. minut: Korner za Zvezdu, lopta izbijena, ponovo je došla do Hvanga, bacio je Kalulua, a onda centrirao na dalju stativu, Olanjinka je loptu udario glavom sa pola metra od gol linije, ona je pogodila Filipovića u nogu i otkotrljala se u mrežu - 1:0.

29. minut: Preslikana akcija skoro, sa desne strane na drugu stativu centrirao je Mijailović, Olanjinka je krenuo da hvata volej, lopta je preletela Filipovića, mini dribling napadača Zvezde i onda je sa manje od pet metara loptu zakucao u mrežu - 2:0. Jedina izmena trenera Milojevića u sastavu u odnosu na prošli meč višestruko se isplatila u prvih pola sata.

38. minut: Stamenić je dobio loptu u for i sam izbio pred Partizanovog golmana Jovanovića, šut malo iskosa sa sedam metara, promašio je ceo gol.

44. minut: Stamenić je probao makazicama da postigne gol, loptu zahvatio nije, ali jeste Antićevu glavu, krv je šiknula, Stamenić je dobio žuti karton. Usledio je višeminutni prekid dok se Antiću ukazivala pomoć.

Drugo poluvreme:

46. minut: Kod Partizana Stojković je zamenio kapitena Markovića.

52. minut: Olanjinka je dobio dobru loptu u for na levoj strani napada, zalomio je Filipovića kada je ušao u kazneni, a onda je iz sjajne situacije loptu poslao sa desetak metara preko prečke, mada je i Jovanović odbranio, ali to sudija nije video.

56. minut: Nikolić je zamenio Kalulua.

57. minut: Skraćeni korner za Zvezdu, lopta je došla na drugu stativu do Ivanića, loše je zahvatio, ali je onda odlično krenula u gornji ćošak gola, bacio se Jovanović i sjajno odbranio, vratila se lopta Ivaniću, iz popravnog je pogodio stativu.

60. minut: Endiaje, Olanjinka i Bukari u pola minuta su imali nekoliko izglednih pozicija za šut, nekim čudom Partizan se odbranio.

63. minut: Ušli su Janković i Natho umesto Goha i Severine.

68. minut: Katai je zamenio Bukarija.

73. minut: Nikolić je po zemlji šutirao sa dvadesetak metara, pružio se koliko je dug Glazer i jedva odbranio.

83. minut: Napad Zvezde po levoj strani, Katai je ubacio loptu po zemlji u peterac, uklizao je Hvang, šutirao, u padu je nogom odbranio Jovanović.

89. minut: Jovanović je ispod prečke izvukao loptu koju je sa dvadesetak metara opalio Mijailović. Posle kornera sa šest metara glavom šutira Katai, opet se kao mačak baca Jovanović i sjajno brani.

90. minut: Meč je produžen četiri minuta.