XS
SM
MD
LG

92 : 77
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Mrkonjićani demontirali Å”ampione

22.10.2018 Tekst i foto: Slobodan Dakić

KoÅ”arkaÅ”i mrkonjićke Mladosti u prvom kolu KoÅ”arakaÅ”ke lige pobjedili su Å”ampiona BiH Zrinjski 92:77.Pobjeda koÅ”arkaÅ”a Mladosti je zasužena, jer su odigrali jednu odličnu i borbenu utakmicu i u zavrÅ”nici meča goste iz Mostara naprosto deklasirali.

KoÅ”arakaÅ”i Mlaodsti u poslednijih deset minuta meča uÅ”li su sa prednosti 71:62.Međutim, gosti su zaigrali presing po cijelom terenu i agresivnom igrom uspijeli da smanje vodstvo Mrkonjićana na 71:70.Punih Å”est minuta izabranici Gorana Sladojevića nisu uspijeli da postignu poen i izgledalo je da će gosti uspijeti da preokrenu rezultat u svoju korist.Međutim, tada na secenu stupa najbolji pojedinac meča Kočo Jovović i sa dvije vezene trojke povećava vodstvo Mladosti na 79:70.

U poslednja tri minuta meča odlična i nadahnuta igra domaćih koÅ”arkaÅ”a.Dominiraju pod koÅ”em i brzim kontranapadima povećavaju prednost i bilježe značajnu pobjedu(92:77).

Inače, u prvom poluvremenu viđena je ravnopravna igra.Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na poluvrijeme se otiÅ”lo rezultatom 43:45.U trećoj četvrtini odlična igra koÅ”arakaÅ”a Mladosti, koji taj period igre rejÅ”avaju u svoju korist 28:17.

Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je pobjedom i igrom svojih koÅ”arkaÅ”a.

-Zaslužemno smo pobjedili Å”to i govori razlika od 15 poena u naÅ”u korist.Nismo smijeli da dođemo u situaciju da pri vodstvu od 70:60, da odemo na 71:70.Dosta smo Å”uteva promaÅ”ili, ali na kraju i pogodili i zasluženo pobjedili.Velika je stvar pobjediti Zrinjski, jer je to Å”ampion BiH i odlična ekipa- kaže Sladojević.

Trener gostiju Hrvoje Vlačić, bio je vidno razočaran igrom svojih koÅ”arkaÅ”a i porazom.

-Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi.Uspijeli smo da nakon vodstva Mladosti dođemo na jedan razlike.Međutim, tada su moj koÅ”arkaÅ”i počeli divljati na terenu i neroganizovano igrati.Gubili smo lopte bez potrebe.Mladost je u tom periodu napravila seriju od 8:0 i praktično utakmica otiÅ”a u njihovu korist.Kako smo igrali to je za svaku osudu i neÅ”to nisam slično doživo u svojoj trenrskoj karjeri.Å ta se deÅ”ava sa ekipom ne znam, ali mislimda bez svježe krvi u ekipi da će mo teÅ”ko rjeÅ”iti probleme- kaže VukÅ”ić.

Mladostsu do pobjede su predvodili, sa 18 i 16 poena DuÅ”an Stanković i Kočo Jovović, a za goste su 16 i 15 popena postigli Aleksandar Todorović i Aleksandar Sokolović.

Mladost u narednom kolu gostuje ekipi VogoŔće.

Ā 

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Zrinjski
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača