XS
SM
MD
LG

72 : 77
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Tuzalci kući pjevajući

07.04.2019 Tekst i foto: Slobodan Dakić

MRKONjIĆ GRAD-Košarkaši Mladosti u trećem kolu Lige za prvaka poraženi su u Mrkonjić Gradu od Slobode iz Tuzle 77:72.Pobjeda gostiju je zaslužena.Naime, polovinom treće četvrnine imali prednost od 16 poena(43:59).Domaći košarkaši nisu se predavali i tridesetak sekundi prije kraja stigli su vodstvo Slobode na tri poena razlike (70:73).Međutim, napad koji su imali za poravnanje rezultata nisu iskoristili, pa su gosti poenima najboljeg igrača Zlatka Jovanovića stigli do zaslužene pobjede.

Mladost u Ligi za prvaka ima tri poraza, a gosti jedan poraz i dvije pobjede.Kako sada stvari stoje Mrkonjićani su izgubili šanse za plasman u plej of.

Gosti su meč prelomili polovinom treće četvrtnine kada su imali prenost od 16 poena razlike.U tom periodu sudije niisu svirale očigledan prekrašaj na Draganom Đuranovićem, koji se vratio u Mladost nakon tri sezone igranja u Sloviniji.

Nekadašnji kapiten Mrkonjićana prigovorio je sudiji Mariću koji jedva čekao da mu svirao tehničku grešku.To je revoltiralo publiku u dvorani i igrače Mladosti koji su kao prepoređeni igrali u nastavku i trojkama Stevafa Mitrovića smanjili vodstvo gostiju tri poena razlike tridsetak sekundi prije kraja.

Pobjeda gostiju je zaslužena!Mora se reći da im je na ruku iašlo i suđenje sudijske trojke koje ovoga puta nije bilo na prmjerligaškom nivovu.

U domaćem sastavu Gojko Sudžum postigao je 16, dok je kod gostiju Zlatko Jovanović sa 18 poena bio najefikasniji.

  Trner Mladosti Goran Sladojević nije zadovoljan igrom svoje ekipe u trećoj četvrnini.

-Mi smo utakmicu izgubili polovinom treće četvrnine kada  ishitrenim šutevima nismo uspijeli da realizujemo napade.To je oskolilo goste, koji su brzo trčali  i postizali lake poene.U završnci meča uspijeli smo da stignemo na minus tri peona, ali nismo uspijeli da realizujemo napad i prelomimo meč u svoju korist.Bila je to dobra utakmica, a nama je problem što se povrijedio kapiten Đorđe Aleksić-rekao je Sladojević.

Trener gostiju Josip Pandža sijeom je od sreće zbog pobjede svoje ekipe.

-Uspijeli smo da se odvojimo odličnokm igrom u odbrani i stignemo do 16 poena razlike.U završnici ušli smo u neku paniku.Mladost je kombinovanom i zonskom odbranom uspijela da nas poremeti.I trojkama Mitrovića da se vrati u meč.Mi smo ipak uspijeli da utakmicu privedemo kraju i zasluženo pobjedimo- rekao je Pandža.

MladostMrkonjić Grad - Sloboda Tuzla

 

Premijer liga Premijer liga Liga za prvaka Mladost Sloboda
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača