XS
SM
MD
LG

EL: Prva pobjeda Bajerna u gostima

Košarkaši Bajerna došli su do prve gostojuće a ukupno četvrte pobjede u Evroligi. Bajern je slavio na Kanarskim Ostrvima, rezultatom 89-74.

Prvi period počeo je u dosta izjednačenom ritmu. Kako je vrijeme prolazilo, Bajern je nametao svoj ritam. Bolju igru u drugoj polovini prvog perioda krunisali su vodstvom 21-17 nakon prvog perioda. U drugom periodu raspucao se Derik Vilijams. Bajern je i defanzivno bio dobar pa su gosti otišli i na +11. Međutim, u samoj završnici prvog poluvremena Gran Kanarija se vratila u igru. Iako je Bajern imao i dvocifrenu prednost, na poluvremenu su imali ''samo'' četiri poena prednosti.

Bajern je na startu trećeg perioda imao sedam poena prednosti. Radičević i Balvin uveli su Gran Kanariju u dobar ritam i prišli su na poen zaostatka. Lo je serijom odveo Bajern na pet poena prednosti. Međutim, Granka je nastavila sa dobrom igrom i trojkom Eriksona dolaze u vodstvo. Na kraju su sa poenom prednosti ušli u poslednji period. Poslednji period je bio neizvjestan prvih 3-4 minute. Nakon toga, bio je jednosmjerna ulica i na terenu je postojao samo Bajern. Otišli su na dvocifrenu prednost i za domaće nije bilo povratka. 

Bajern je do pobjede predvodio sjajni Lo sa 22 poena dok je Vilijams dodao 20. Blavin i Erikson predvodili su domaće sa po 15 poena.

Foto: Evroliga