XS
SM
MD
LG

Kabel u Antaliji očekuje serija pripremnih utakmica

Zoran Vasiljević, FK Kabel - foto: lična arhiva

Od 2. februara novosadski prvoligaš Kabel nalazi se na dvonedeljnim pripremama u Antaliji. Planirano je da odigraju šest kontrolnih utakmica sa brojnim inostranim ekipama koje se pripremaju u poznatom turskom letovalištu. U ekslkluzivnoj izjavi za naš portal trener Zoran Vasiljević je izjavio da su zadovoljni uslovima na sportskim poligonima i smeštajem.

- Sve protiče prema planu, igrači vredno izvrašavaju nametnute obaveze i očekuje nas serija utakmica u kojima ćemo proveriti mogućnosti svakog pojedinca i na osnovu toga formirati prvu postavu. Odabrali smo protivnike koji su približno našeg kvaliteta ili su iz višeg ranga takmičenja - referiše trener Vasiljević i napominje da je povratak u zemlju previđen za 16. februar.

U redove novosadskog prvoligaša došlo je šest novih igrača: Mesarović (Napredak), Gajić (Bačka1901), Jablan (Proleter), Brać (Hajduk), Pavličević (Benfika) i Vidakov (Vojvodina). Isto toliko prvotimaca je uzelo ispisnicu i potražilo novu sredinu. Reč je o golmanu Vuklišu, defanzivcu Bjekoviću, Jovaniću, Bihorcu, Vujiću i Balabanoviću.

Pre odlaska u Antaliju Kabel se dve nedelje pripremao u sprtskom centru "Vujadin Boškov" i na Sajmištu, gde su koristili pogodnosti terena sa veštačkom travom.  Odigrali su  tri kontrolne utakmice sa Vojvodinom, 1. majem iz Rume i Radničkim iz Zrenjanina.