XS
SM
MD
LG

Lukić jedva čeka povratak

Jovo Lukić

Jovo Lukić je zvanično najbolji fudbaler Republike Srpske za 2020. godinu u izboru Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala, a ovo priznanje  biće mu uručeno 15. jula na završnoj svečanosti desetog jubilarnog izdanja “Dan fudbala Republike Srpske”.

Mladi napadač još uvek radi po posebnom režimu na pripremama fudbalera Borca na Bledu zbog povrede ramena koju je zadobio zimus na prijateljskoj utakmici u Antaliji. Stameni ofanzivac bi za nekoliko dana trebalo da se uključi u pun trenažni proces, a o priznanju koje je dobio je rekao:

-Za mene je izuzetna čast i veliko priznanje nagrada za najboljeg fudbalera Republike Srpske. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su mi ukazali to poverenje, od Saveza, Sportskog žurnala, stručnog žirija, svi oni koji me prate i cene. Priznanje nije samo moje već i saigrača s kojima sam delio svlačionicu, prvo u Krupi na Vrbasu, a potom i Gradskom stadionu. Biće ovo za mene novi podstrek, zamajac da u narednom periodu budem još bolji i nastojaću da napredujem.

Ta 2020. bila je izuzetno teška godina, korpuletni napadač crveno-plavih kaže:

-Da, sve nas je iznenadila i unazad vratila pandemija korona virusa. Fudbal je bio na ivici ambisa. Totalno je bio stao, sada se navijači vraćaju, daće Bog da se sve normalizuje. Ide ka dobrom. U godini u kojoj su sva takmičenja kod nas bila prekinuta bio sam najbolji strelac Prve lige Republike Srpske sa 12 pogodaka i oni su me preporučili Borcu u kojem sam se sjajno snašao i odlično sam prihvaćen. Voleo bih da ova lepa priča traje što duže.

Što se tiče povrede ona je iza njega, baš kao i operativni zahvat, ali još uvek radi sa smanjenim intenzitetom.

-Jedva čekam da se vratim u potpunosti. Voleo bih da zaigram već protiv Olimpije u narednoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji i zatim u duelima sa Klužom, ali sačekaću odluku stručnog štaba i medicinskog tima. Procene su da ću 100 odsto biti spreman za dva meseca, nadam se da će to biti mnogo ranije. Iskreno ne bih voleo da propustim kvalifikacije za Ligu šampiona, to je san svakog fudbalera – poručio je Jovo Lukić.

Kao i zimus ovog leta takođe je aktuelna priča da bi talentovani napadač i mladi reprezentativac BiH mogao da ode u inostranstvo.

-Iskreno o tome ne razmišljam. Duboko sam skoncentrisan na ono što me očekuje u Borcu, radim, treniram, borim se i čekam potpuni povratak. Ne bih mnogo reči trošio na priče o transferima. Nije da me ne zanima, ali sve je u rukama čelnika kluba s kojim imam važeći ugovor. Laskaju svakome i te stvari, međutim želim da budem u potpunosti posvećen radu u Borcu s kojim hoću i dalje da osvajam trofeje i igram evropske utakmice – kaže napadač Banjalučana.

Krajišnici imaju sjajne uslove za pripreme na Bledu gde su već desetak dana, a odigrali su i meč sa šampionom Slovenije Murom koji su dobili minimalnim rezultatom 1:0.

-Žao mi je iskreno što nisam igrao tu utakmicu, imali smo i nekoliko dobrih prilika, mogli smo da trijumfujemo i ubedljivije. Mislim da sve ide u dobrom pravcu i da će Borac u narednoj sezoni ponovo igrati jednu od glavnih uloga u domaćem prvenstvu. Nastojaćemo da što duže ostanemo i na međunarodnoj sceni – rekao je na kraju Jovo Lukić, zvanično najbolji fudbaler Republike Srpske za 2020. godinu.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25