XS
SM
MD
LG

Nejla Kalača KDT „Bosna“ Sarajevo na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

15- godišnja Nejla Kalača članica Kluba dizača tegova „Bosna“ Sarajevo koja je ove godine na Svjetskom prvenstvu zauzela sedmo mjesto će nastupati i na Evropskom prvenstvu za mlađe kategorije  u Poljskoj (Čićanova)  koje će se održati od 18. avgusta do 27. avgusta 2021 godine. Učestvuje preko 400 takmičarki i takmičara iz 25 država. Nejla na ovo takmičenje ide sa klupskim trenerom i selektorom reprezentacije BiH, Namikom Omerovićem,  ona će nastupati u kategoriji do 15 godina, do 45 kg.

Na put u Poljsku mlada takmičarka Kalača i selektor i trener Namik Omerović kreću 18. avgusta 2021. godine, a nastupa 20. avgusta 2021. godine.

Očekivanja su velika jer je Nejla Kalača  već na Svjetskom prvenstvu za mlađe kategorije osvojila sedmo mjesto.

Njen trener Namik Omerović pred ovo takmičenje nam je rekao : „ Naravno da su očekivanja velika, trenirali smo pet puta sedmično, očekujemo dobar plasman na Evrposkom prvenstvu“ kazao je Namik Omerović.

„ Daću sve od sebe da napravim što bolji rezultat, te da ostvarim što bolji plasman. Trenirala sam jako dobro i spremna sam za ovo takmičenje. Puno se radujem odlasku na Evropsko prvenstvo „ kazala je mlađana Nejla Kalača.