XS
SM
MD
LG

Bujak: Rekao sam sebi da ću biti evropski prvak

Jitsuka Slavije iz Istočnog Sarajeva, Davor Bujak, okitio se kao član reprezentacije Republike Srpske zlatnom medaljom na prethodnog vikenda održanom Evropskom prvenstvu za juniore u njemačkom Mientalu.

Bujak ističe da je još prije tri godine sebi rekao da će biti evropski prvak i da je sada to i ostvario.

- Ostvario sam svoj dugogodišnji cilj. Još 2018. godine kada sam osvojio svoju prvu evropsku medalju rekao sam sebi da ću postati evropski prvak i to se i desilo. Ponosan sam na svoj uspjeh, a još ponosniji na svoj klub jer smo zajedno ostvarili ovaj rezultat, rekao nam je Davor Bujak.

Voljom žrijeba, on je prvu borbu radio protiv svog klupskog kolege, Danijela Damjanovića.

- Iskreno, bilo mi je krivo što sam prvu borbu radio sa prijateljem iz kluba, koji nažalost nije uspio da se popne da postolje. Nismo se štedili, radili smo borbu kako bi i trebalo na tom nivou, jer nikada se ne zna šta neko nosi u svom rukavu.

Nema mnogo vremena za slavlje evropske titule, već sa mjesec dana Bujaka očekuje Svjetsko prvenstvu u Abu Dabiju.

- Lazar Matić i ja putujemo za Abu Dabi. Iskreno, vjerujem u nas i nadam se da ćemo opravdati očekivanja i donijeti u naš grad još dvije svjetske medalje. Mi se već odavno spremamo za ova takmičenja i navikli smo na ovakav tempo, tako da nam blizina takmičenja neće predstavljati problem. Za Svjetsko prvenstvo ćemo da se spremamo kao nikada do sada. Obojica imamo isti cilj i znamo koliko je teško popeti se na svjetsko postolje. Za obojicu je ovo veliki zalogaj, ali uz Božiju pomoć i našu volju i želju popećemo se i na to postolje.