XS
SM
MD
LG

Derbi u Istanbulu, Sale protiv ''svojih'' a koliko može Zvezda u Tel Avivu ?

Foto: Euroleague

Nakon veoma zanimljivog prvog kola, na redu je i drugo. Derbi kola igra se u Istanbulu a jedini regionalni predstavnik gostuje u Izraelu.

ŽALGIRIS vs ZENIT četvrtak 19h.

Kolo kreće iz Litvanije gdje će se sastati ekipe Žalgirisa i Zenita. Žalgiris je u prvom kolu izgubio ubjedljivo kod Asvela dok je Zenit u neizvjesnoj završnici savladao Uniks u gostima. Što se tiče ove utakmice, biće veoma interesantno. Obje ekipe imaju čvrstine i fizikalija i biće važno ko će se nametnuti u skoku i odbrani. Svakako da bi Žalgirisu odgovarao meč na nešto veći broj posjeda dok će Zenit pokušati usporiti meč.

Pred publikom u Kaunasu, nikome nije lako igrati pa zbog toga blagu prednost u ovom meču dajem ekipi Martina Šilera.

PANATINAIKOS vs FENERBAHČE četvrtak 20h.

Košarkaši Panatinaikosa ostavili su veoma loš utisak u prvom kolu mada nije da se to moglo očekivati jer je Panatinaikosova ekipa upitnog kvaliteta za ovaj nivo takmičenja. Što se Fenera tiče, Fener je dosta teže od očekivanog savladao Zvezdu. Oni su sjajno popunjeni na svim pozicijama a u meču sa Zvezdom nisu mogli računati na Gudurića dok je De Kolo cijeli meč bio potpuno van ritma.

Ovo će biti duel u kome će Saša Đorđević voditi ekipu protiv svoje bivše ekipe, koju je trenirao u sezoni 15/16. Iako ni Fener ne blista, sigurno da su favoriti u ovom meču i izuzev nekog šuterskog ludila, Panatinaikos teško može napraviti nešto u ovoj utakmici.

MAKABI vs CRVENA ZVEZDA četvrtak 20:05h.

Makabi i Zvezda bi mogli odigrati izuzetno zanimljiv meč. Makabi je u neizvjesnoj završnici preokrenuo zaostatak protiv Bajerna dok je desetkovana Zvezda zamalo priredila senzaciju kod Fenerbahčea. Zvezda je sada nešto jača s obzirom da su tu Davidovac i Dobrić ali je upitan nastup Lazarevića nakon nezgodnog pada protiv Budućnosti.

Što se tiče ovog meča, teško je očekivati meč na veliki broj poena. I Sferopulos i Radonjić vole igrati tvrdo i sa akcentom na odbrani. Zato će ovo biti meč gdje će ključno biti ko će se bolje nametnuti u defanzivi i skoku i ko će biti čvršći. Nije Zvezda bez šansi u ovom meču ali svakako da Makabi sa Vilbekinom ima ulogu favorita.

BAJERN vs BARSELONA četvrtak 20:30h.

Bajern je prošle sezone dosta rutinski savladao Barselonu u Minhenu. Taj Bajern je igrao odlično a sudeći po prvom kolu, ponovo će Trinkijerijev Bajern igrati jako dobru košarku. Iako im je falio i Lučić kao i još neki košarkaši, malo je falilo da slave u Izraelu protiv Makabija. Što se tiče Barselone, ona je rutinski savladala Albu mada Alba i nije neki reper s obzirom da su jedna od gorih ekipa u EL.

Barsa je svakako favorit u ovom susretu. Međutim, neće im biti lako opravdati ulogu favorita. Prilično je jasno da će i ovde odbrane dominirati jer obojica trenera forsiraju takvu košarku. Veću širinu ima Barsa ali će Bajern imati šta reći.

UNIKS vs MONAKO petak 18h.

Repriza finala Evrokupa iz prošle sezone, čeka nas u drugom kolu Evrolige. Tada je Monako slavio sa 2-0 a i u ovom susretu će pokušati doći do pobjede.

Uniks se predstavio u dobrom svjetlu i pored poraza od ekipe Zenita. Vidi se da će biti čvrsti a napadački će biti još opasniji kada se ekipi priključe i uigraju Brembri i Mejo. Malo jesu divlji ali defanzivno su odgovorni i siurno će tek imati šta da kažu. Što se Monaka tiče, odigrali su sjajno protiv Panatinaikosa i što je bitno imali dosta raspoloženih igrača. Čak je Majk Džejms odigrao i lošije nego što se od njega očekuje a dobili su bez problema.

Viće zanimljivo a kao i većina mečeva, i ovaj bi trebao biti čvrst i sa akcentom na odbranu. Zbog domaćeg terena Uniks je blagi favorit ali Monako svakog može dobiti ove sezone.

EFES vs CSKA petak 19:30h.

U drugom kolu imamo i reprizu polufinala Evrolige iz poslednje sezone. Tada je Efes predvođen Micićem savladao CSKA i ušao u finale u kome je kasnije savladao Barsu i postao prvak Evrope. U odnosu na taj meč, nema mnogo promjena u ekipama. U Efesu je novo ime Petrušev a u CSKA Grigonis kao i Šved. Opet nema Milutinova koji se povrijedio u prvom kolu ali srećom kroz 20ak dana bi se trebao vratiti.

Tepko je prognozirati ovaj meč. Oba tima doživjela su poraze u prvom kolu a prošle sezone su i jedni i drugi ubjedljivo slavili na svom terenu. Neće biti iznenađenje ni ako CSKA slavi jer Efes je i prošle sezone krenuo sporije pa je kasnije uhvatio pravi ritam.

ALBA vs ASVEL petak 20h.

Alba je ostavila baš loš utisak u prvom kolu a ruku na srce i imaju tim koji je jedan od najmanje kvalitetnih u Evroligi. Asvel je ekipa koja je fizički moćna ali kojoj za nešto više ipak nedostaje kvaliteta. Međutim, itekako mogu biti opasni što je pokazalo prvo kolo kada su rutinski savladali Žalgiris.

Gledajući kvalitet ekipa, Asvel čak kao blagi favorit ulazi u ovaj meč. Velika bi stvar bila da sezonu otvore sa 2-0 a vidjećemo da li će to uspjeti.

OLIMPIJAKOS vs REAL petak 20h.

Repriza finala Evrolige iz sezona 2012/13 i 2013/14 čeka nas u ovom kolu. Olimpijakos dočekuje Real u duelu ekipa koje su pokazale jako mnogo u prvom kolu, pogotovo kada je defanziva u pitanju. Samim tim, jasno je da nas ovde čeka veoma interesantan meč jer su očito i jedni i drugi u sjajnoj formi.

Oli ima na svojoj strani domaći teren i publiku dok sa druge strane Real ima veći kvalitet i dubinu. Real jeste favorit radi većeg kvaliteta ali nikad u Pireju nije lako slaviti.

BASKONIJA vs ARMANI petak 20:30h.

Poslednji susret u drugom kolu igraju Baskonija i Armani. Baskonija e odigrala baš loše u prvom kolu. Ima ovaj tim nedostataka ali su odigrali daleko od svog maksimuma i doživjeli su ebakl u Pireju. Armani je na svom terenu savladao CSKA te je na sjajan način ušao u novu sezonu gdje ponovo ima visoke ambicije.

U ovom susretu treba očekivati reakciju ali i mnogo bolju partiju Baskonije. Imaju svojih limita, imaju problem oko Boldvina ali nikada ekipe Duška Ivanovića nisu bile bez energije a to se desilo u Pireju. Armani je ranijih sezona gubio ovakve mečeve gdje realno ulazi kao favorit. Prošle sezone su pobjeđivali i ovakve mečeve u gostima a vidjećemo sada da li su i definitivno preboljeli dječije bolesti.


Prethodna vest
Barsa ipak bolja