XS
SM
MD
LG

Povratak sa stilom na tatami: Stefan Majdov viceprvak Srbije

Džudista Crvene zvezde, Stefan Majdov, osvojio je srebrnu medalju na ovog vikenda održanom prvenstvu Srbije za seniore.

Stariji od braće Majdov je po prvi put na prvenstvu Srbije radio kategoriju do 90 kilograma, a u prvom kolu je bio slobodan. Drugo kolo mu je za protivnika donijelo Miloša Milaševića iz niškog Kinezisa, a savladao ga je sa jednim wazarijem i na tri kazne. Potom mu je došao Mateja Vukmirica iz kikindskog Partizana, a njega je savladao na ippon.

Polufinalni duel je imao protiv Mihaila Ćirića iz Kinezisa. Viđena je velika borba, po jedan wazari na obje strane, ali sa 3:2 u kaznama Stefan je prošao u finale gdje ga je čekao Darko Brašnjović iz ODŽK Beograd, nosilac evropskih medalja za juniore i mlađe seniore i poslije još jedne velike borbe u petoj minuti produžetka Brašnjović dolazi do titule prvaka Srbije nakon 3:2 u kaznama.

- Ova mi medalja mnogo znači, jer je ovo moja prva medalja nakon prelaska u novu kategoriju do 90 kilograma i nakon perioda obilježenog povredama u 2020. i 2021. godini. Nakon pauze zbog koronavirusa 2020. godine sam slomio kost stopala, a onda pred samo državno prvenstvo 2021. godine doživljavam rupturu mišića leđa.  Čestitam Darku, Mihailu i posebno mom pobratimu Milanu. Naravno, moram da napomenem da najbolji džudista Srbije ikada, moj brat Nemanja, nije nastupao na ovom prvenstvu, a ipak je ovo njegova kategorija, rekao nam je Stefan Majdov. 

Bronzane medalje na prvenstvu Srbije osvojili su Mihailo Ćirić i Milan Mihajlović.